Автор
Woman.bg

Историята на Жасмина - да пребориш хранително разстройство и да създадеш нещо уникално!

Жасмина Гевезиева е вдъхновяваща млада дама, доказваща, че невъзможни мечти няма. Със силата на своя дух, с много отдаденост и труд тя успява да завърши една впечатляваща трансформация и да се превърне от момиче, страдащо от хранително разстройство, в човек, осъществяващ спортен прецедент и то със социална кауза.

Жасмина Гевезиева е създателка на първата онлайн платформа в България, посветена на хора, страдащи от системни преяждания хиперфагия. Тя постави спортен прецедент за България тази събота, на Държавното първенство по бодибилдинг и фитнес в Благоевград. Предизвикателството, пред което тя се изправи, се състоеше в това аматьор да осъществи две призови състезания, в две различни дисциплини и подготовки, с две седмици разлика, за да покаже чрез личен пример, че трансформацията и лекуването от системни преяждания е напълно възможно.

По-рано този месец Жасмина грабна златото във всички дисциплини на Републиканския шампионат по силов трибой в категория до 52 кг. Този спорт изисква демонстрирането на абсолютна сила във всички дисциплини - клек, лежанка и тяга.

Тази събота Жасмина дебютира на Републиканското първенство по бодибилдинг и фитнес, категория “Бикини фитнес” и се класира пета в категория до 158 см. Търсените критерии в този спорт са визия и естетика.

Осъществявайки двете състезания с две седмици разлика, Жасмина успя да демонстрира върховна форма на самодисциплина и устременост - качества, които липсват при хората с хранителни нарушения. По този начин тя показа, че промяната и трансформацията е възможна.

На 13 октомври предстои третото и последно предизвикателство - международно първенство по бодибилдинг и фитнес в Скопие.



За BINGE OFF:

Binge OFF е първата онлайн платформа в България, посветена на хората, страдащи от системни преяждания (хиперфагия). Хиперфагията е основен симптом на трите най-разпространени хранителни хранителни разстройства - анорексия, булимия и Binge Eating Disorder (булимия без повръщане). Платформата се отличава със система от научно-доказани и измерими методи за прекратяване на преяжданията, базирайки се на изграждане на нови здравословни навици, гъвкаво, балансирано хранене и спорт. Няма точна статистика за броя на заболелите у нас. Жасмина Гевезиева е на 27 години и се бори с хиперфагията през последните 12 години. В момента помага на хората да прекратят състоянието, за да заживеят отново пълноценно.