Водещият и продуцент Иван Христов и половинката му Ирина Тенчева не са от светските двойки, които често можеш да видиш на червения килим на което и да е събитие. Този път обаче нарушиха "мълчанието" си и не се скриха от светския блясък. В бонбонено розова рокля с волани г-жа Тенчева щурмува бляскавата церемония на "Жена на десетилетието", организирана от Woman.bg преди броени дни. Любимият ѝ Иван ни изненада с официалния си облик, придружен с папионка.

Часове преди престижните награди Ирина направи кратка равносметка в социалната мрежа. Припомняме ви, че тя бе сред номинираните в категорията "Майките, които ни вдъхновяват". "Преглеждам нюз фийда си в края на един не особено весел ден (б.р. заради кончината на продуцентката и журналист Весела Тотева, с която бяха близки приятелки) и виждам колко от момичетата, с които заедно пораснахме през последните 10 години сме номинирани за "Жена на десетилетието" (Как звучи... Иван припява до мен “баба ми е фаталната жена, тя е жена на всички времена). Покрили сме категориите, мацки! Чудесна компания сте, с която си пожелавам да продължавам пътуването през времето десетилетие след десетилетие! Ако някой ме беше питал преди 10 години за какво е най-вероятно да бъда отличена, когато стана на 40, не бих помислила за така формулираната номинация", изтъква с гордост Тенчева.

Тя показва и доза критичност към присъствието си сред номинираните. "Но ако при всичките ми несъвършенства, на моменти колебания, малки и големи избори, които съм правила през тези години..., ако въпреки и заради тях децата ми и жените, с които общувам биха ме нарекли “майка, която вдъхновява”...то аз няма какво да кажа, освен, че това е голямо успокоение за мен и ви благодаря. Иначе... ако тези награди трябва да бъдат поднесени на жени за пример, то в моята категория всички майки ги заслужават повече от мен, със сигурност!"