Автор
Антония Дамянова

Изабел Аджани: Не отказвам да остарея, но е обидно, че животът ни унижава

"Не отказвам да остарея, но ми е обидно, че животът ни унижава", споделя френската актриса Изабел Аджани пред списание Paris Match.

Пред изданието актрисата разкава и за интересните и силни женски характери, в които се превъплъщава в най-новите си проекти този сезон. Време за интервю звездата намира между ангажиментите ѝ на два фронта - кино комедията "Бал с маски" и телевизионния сериала "Диана от Поатие".

В минисериала Изабел Аджани играе любимата на крал Хенри II. Историческа личност, която, обсебена от грижите си за външния ѝ вид, отказва да остарее.

Не така обаче стоят нещата при самата актриса. "Не отказвам да остарея. Бих предпочела земно съществуване като Бенджамин Бътън, въпреки че съм благодарна, че след толкова години се познавам по-добре", коментира 67-годишната актриса. "Но, да, мразя идеята, че животът продължава да ни унижава, преди последния етап на библейското "прах при праха"!", добавя тя.



"Трябва да активирате мозъка си за две минути! Смятате ли, че медицината против стареене е на мода, защото повечето хора не преживяват старостта като катастрофа и са щастливи да са с единия крак в гроба, добавя известната актриса. За звездата, носителка на пет "Сезар"-а, "също като Диана от Поатие навремето, ние се борим с наличните средства - днес те са по-многобройни".

Аджани, която, освен киноикона, е и майка на две вече пораснали сеца - Барнабе(43 г.) и Габриел-Кейн (27 г.), изтъква и едно от научните открития на съвременната медицина, отнасящо се до обновяването на клетките. "Във всеки случай този актив ще бъде част от моята личност до смъртта ми. Веднъж феникс, винаги феникс!", казва тя.

Двата епизода на продукцията ще бъдат излъчени на 7 ноември по телевизия France 2.

Актрисата говори и за движението #MeToo, което се зароди като реакция на разкритията за сексуални злоупотреби, власт и влияние в света на киното, шоубизнеса и модата. Нека да припомним, че Аджани бе част от актьорския екип на филма на френския режисьор Франсоа Озон – "Петер фон Кант", който се спира именно върху този проблем.

Четете още: Катрин Деньов: Истинската жена – това е ум, обаяние, доброта и чувство за хумор. Същото очаквам и от мъжете