Автор
Woman.bg

Издирват българин във връзка със смъртта на Стивън Гейтли от "Бойзоун"

Испанската полиция издирва българин на име Джорджо, който е бил в апартамента на Стивън Гейтли в нощта, в която звездата от поп-групата "Бойзоун" почина мистериозно, съобщава "Дейли Мейл", цитиран от ТВ Европа.

Гейтли и неговият партньор Анди Коулз поканили българина в апартамента си, след като се срещнали с него в нощен клуб "Палма" в петък вечерта. 33-годишният певец бе намерен мъртъв от партньора си в събота следобед, но остава неясно дали Джорджо е напуснал апартамента преди Гейтли да почине.

Полицията смята, че българинът може да помогне за разкриването на допълнителни подробности около мистериозната смърт на певеца. Гейтли изглежда е излязъл да изпие няколко питиета, след това се върнал, заспал и повече никога не се събудил. Той бе в Майорка заедно с партньора си Андрю Коулс. Двамата сключиха граждански брак през 2006 г.

5-членната момчешка банда, сформирана от импресариото Луис Уолш, който стои също зад създаването на групите "Гърлс алауд" и "Уестлайф", е много популярна в Ирландия, Великобритания, Австралия, Нова Зеландия и Азия.

"Бойзоун" имаше 6 песни под номер 1 в британската класация между 1994 и 2000 г., включително "Stay" през 2001 г. Групата официално се разпадна през 2000 г., когато Ронан Кийтинг започна самостоятелна кариера, но след това се събра отново за различни събития през 2007-2008 г. и планира да издаде албум през 2010 г.