Изкуство с LEGO

02 януари 2013 | 12:35
3244
1
1

На тридесет и шест години, адвокат, успешна кариера, шест цифрова заплата… И изведнъж край! Nathan Sawaya зарязва всичко това, за да се посвети на своята голяма детска страст – LEGO.

Бившият пазител на закона от Ню Йорк успява да изгради “LEGO по LEGO” своята нова кариера. Днес той продава цветните си скулптори за минимум 10 000 долара.

След всички тези изумителни форми на изкуство сякаш сме забравили красотата на обикновеното блокче 2х4. Лесно можем да възстановим очарованието от него, особено ако ви кажем, че става въпрос за златно кюлче с формата на парченце Lego.

Стойността на предмета е 14 500 $, а златото, използвано за неговата изработка е 14 карата. Такива блокчета са били ексклузивна награда за почетни служители на компанията - само избрани бизнес партньори с поне 25 години стаж в Lego са имали достъп до скъпоценните предмети.

Благодарение на Интернет, това ограничение вече не съществува. Онлайн магазинът Brick Envy е успял по неизвестен начин да се сдобие с едно блокче, за чийто произход не се знае нищо. 

Още по темата

Коментари

1
  02 януари 2013 | 18:37 отговор
 

strahotno

 

Добави Коментар

Най-четени