Автор
Христина Кирилова

Изпратиха Десислава Иванчева в сливенския затвор - а какво ще се случи с 1-годишното ѝ бебе?

Тази сутрин научихме изненадващата вест, че бившата кметица на район "Младост", Десислава Иванчева, е осъдена на 6 години и е изпратена в женския затвор в Сливен.

Самата тя съобщи новината в личния си фейсбук профил половин час преди да бъде отведена в килията си. Припомняме ви, че Иванчева бе арестувана на 17-и април 2018 г. пред Спортната палата заради обвинение за поискан от нея подкуп, а сумата бе в порядъка на стотици хиляди левове.

След 3-годишна борба от нейна страна да бъде освободена, тя бе пусната под гаранция срещу 10 хил. лв. в края на юни 2021-ва. Днес Десислава Иванчева е получила присъда за 7 г. лишаване от свобода, които ще прекара в женския затвор в Сливен. Преди почти 1 година обаче обвиняемата стана майка за първи път. Тя роди момченце на 19-и ноември 2021 г., а фактът, че сега само 12 месеца след това събитие, ще трябва да лежи в затвора породи много коментари в мрежата. Един от тях бе на Гергана Паси, която споделя следното:

"Десислава Иванчева - с детенце на 1 година, е осъдена и ще бъде отведена в сливенския затвор!! Тази слаба, шумна и очевидна неконтролируема жена-майка ли се оказа най-големия престъпник в България?! И какво ще си случи с 1-годишното й детенце?!!! Правосъдието не трябва да е просто точки и алинеи, а да държи сметка на реалния живот, пълен с реални човешки съдби!!!"

Малко след като бе откарана към Сливен, в профила на Десислава Иванчева в публикувано съобщение, че днес ще се състои протест пред Съдебната палата в София в нейна подкрепа.

Четете още: Шон Пен даде Оскара си на Зеленски: Когато победите, ще ми го върнеш