Автор
Woman.bg

Изтънченост с инкрустиран метеорит от Mobiado

Mobiado отдаде почит на космическия апарат на НАСА Pioneer 10 със своята нова серия на Grand Line:

Grand 350 Pioneer. Това е първият мобилен телефон, който използва завладяващата красота на метеорита. Резултатът е комбинация от изискани форми и мобилна функционалност, изведени до изкуство.

Grand идентичност и дух.

Pioneer 10 е първият космически апарат, преминал през астероидния пояс, който е направил преки наблюдения над Юпитер и първото летателно средство, построено от човек, което напуска слънчевата система. Pioneer 10 е изстрелян от космическия космодрум на НАСА в Кейп Каневерал и в момента се движи по курс към червения гигант - звездата Алдебаран в съзвездието Бик.

Датата и времето на изстрелването (March 3, 1972 at 01:49:00 UTC) е гравирано от лявата страна на всеки телефон Grand 350 Pioneer, а от дясната - номерът му от лимитираната серия. Mobiado изработи по един телефон за всяка година, представляваща одисеята на Pioneer 10 от изстрелването му през 1972 г. до наши дни: или лимитирана серия от общо 37 шедьовъра.

В случай че Pioneer 10 направи контакт с извънземни същества, към космическия апарат е прикрепено най-известното пиктографско съобщение, известно като "плочата на Pioneer". На плочата са изобразени фигурите на мъж и жена пред силуета на космическия апарат Pioneer 10 и символи, които дават информация за неговия произход.

В долната част е изобразена слънчевата система и траекторията на Pioneer 10. Левият център на плочата показва позицията на слънцето, спрямо центъра на галактиката и 14 пулсара. В горната част, от ляво е представен най-разпространеният елемент във вселената - водородът. Плочата е по дизайн на д-р Карл Сейгън и д-р Франк Дрейк, и е нарисувана от Линда Солзман Сейгън. Вариация на "Плочата на Pioneer", но с логото на Mobiado, е нарисувана между сапфира и метеоритното покритие на батерията на Grand 350 Pioneer.

Изключителен дизайн и изтънченост, присъща на ръчната изработка.

Задният капак на 350 Pioneer е уникално произведение на изкуството с материала на своето покритие: парче от метеорита Гибеон. Доставен от космоса, този метеорит с възраст 4 милиарда години преминава през атмосферата ни, за да се приземи в Намибия през предисторически времена. Открит е през 1836 г., а учените проследяват неговия произход до астероидния пояс между планетите Марс и Юпитер. Забележителният строеж на това късче от вселената се дължи на сплавта му от елементи: 90% желязо, 8% никел, частици кобалт и фосфор.

Метеоритът Гибеон се е оформил в ядрото на астероид при температура над 1371°C. Постепенно в продължение на милион години течният метал се е охлаждал и е започнал да кристализира. Две от метеоритните сплави - Тенит и Камасит, образуват леко различаващи се кристални структури, които се преливат и покриват една друга. В резултат на това се получава сложен дизайн, известен като „фигури Widmanstatten". За да придобие метеоритът завършен вид, специалист първо разрязва материала, след което го шлифова и полира, и накрая го облива с киселина. Така се разкрива класически пример на фин анатаз и образец „Widmanstatten" - високо ценен едновременно от колекционери и дизайнери.

Корпусът на Pioneer 350 e от анодизиран алуминий, изработен с CNC машина, за постигане на елегантна твърда повърхност, устойчива при ежедневна употреба. В панелите са инкрустирани парчета сапфирен кристал. Покритието на инфрачервения порт е от рубинен кристал. Винтовете са изработени от неръждаема стомана със златно покритие. Бутоните на Pioneer 350 представляват артистична комбинация от сапфирен кристал и неръждаема стомана.

Комбинация на иновации в технологиите, изведени до изкуство в традиционната изработка на телефони.

Моделът 350 Pioneer е четири-бандов GSM телефон с работен обхват в Северна Америка, Южна Америка, Европа, Африка, Азия и Тихия океан, където GSM / EGSM 850/900/1800/1900 мрежи са достъпни. Телефонът е оборудван с 3.2 мегапикселова камера с видео, интегриран GPS, 2.36 - инчов дисплей с 16 милиона цвята, Bluetooth и USB връзки, както и видео плейър с 2.5 мм AV връзка.