Автор
Woman.bg

Известна е причината за смъртта на Кийт Флинт

Вокалистът на „Продиджи“ Кийт Флинт е починал вследствие на обесване, установи разследването по случая.

49-годишният музикант бе открит мъртъв в дома си в Дънмоу, Есекс, на 4 март.

"Полицията присъства, протоколът е спазен и смъртта му е потвърдена като „несъмнителна", заяви главният разследващ Линзи Шаф по време на съдебно двуминутно изслушване в Челмсфорд в понеделник.

Все още се очакват официалните данни от токсикологията и следващото изслушване по случая е отложено за 23 юли.

Както по-рано ви уведомихме, музикалната звезда и съпругата му са били разделени от известно време. Раздялата обаче не се отразила добре върху певеца. От източници на Mirror научихме, че до последно Флинт е вярвал, че ще възроди и стабилизира взаимоотношенията си с японския модел и диджей Маюми Кай.

Нейната непреклонност и решението ѝ да продадат семейния дом обаче съсипали вокалиста на "Продиджи", твърдят познати на музиканта. Според тях именно продажбата на имота унищожила и най-малката надежда у Кийт да се събере отново с любимата си и довела вокалистът до тежка депресия.

Само преди няколко седмици "Продиджи" бяха на турне в Австралия, а през май тази година се очакваше групата да направи турне в САЩ.

Роденият в Редбридж, Лондон, изпълнител нашумява с британската електронна група "Продиджи" през 90-те години. Сред най-големите им хитове са Firestarter, Breath и Smack My Bitch Up.

Последният им, седми поред, студиен албум No Tourists бе издаден през ноември 2018 г.

Четете още: Сбогом, подпалвачо!