Автор
Мария Николова

Йелена Джокович с първи думи: Благодаря Ви, мили хора, за любовта към мъжа ми

„Благодаря Ви, мили хора по целия свят за любовта, която изпращате на моя съпруг“. Това написа съпругата на Новак Джокович – Йелена, която за първи път наруши мълчанието относно драмата около мъжа си. „Поемам дълбоко дъх, за да се успокоя и да намеря разбиране в този момент за всичко, което се случва. Единственият закон, който всички ние трябва да спазваме при пресичането на всяка граница, е любовта и уважението към всеки човек“, каза още Йелена Джокович.

Тя припомни, че днес в Сърбия празнуват Кoледа и пожела на всички да бъдат здрави, щастливи и в безопасност със семействата си. “Бихме искали всички да бъдем заедно в момента, но ме утешава фактът, че поне сме здрави. Ще израснем от този опит“, написа съпругата на тенисист номер 1.

View post on Instagram
 

Драмата с Джокович продължава, като в момента той е задържан в хотел за настаняване на бежанци, след като граничните власти не му позволиха да влезе в страната с аргумента, че документите му са невалидни. Той обаче все още се надява на положително развитие на казуса му. Дали той ще бъде допуснат до турнира Australian Open или не ще стане ясно в понеделник.

Вчера семейството на Джокович даде емоционална пресконференция, като баща му Сърджан страстно защити сина си и дори направи препратка с разпъването на Христос на кръста. Ето какво каза той:

"Наричат ни Третия свят. Не, ние сме либертарианският свят, мнозинството, ние сме не по-малко ценни от тях. Новак вече 20 години показва, че е част от този либертариански свят. Исус беше разпнат на кръста, но той възкръсна и все още е жив сред нас. Сега се опитват да разпнат Новак по същия начин.

Да направят това с Новак - най-добрия човек и спортист в света. Срам! Но той ще издържи, както и ние. Ние сме горд сръбски народ, чиято гордост е нашият Новак. Не само наш, но и на целия либертариански свят. Той няма да бъде унижен на колене, той ще се бие... Защото е балканец. Ние сме горди балканци."

Родителите на Джокович

Думите на бащата бяха подкрепени от сръбския президент Александър Вучич, който заяви, че целият народ е с тенисиста, а властите ще направят всичко възможно, за да приключи възможно най-бързо драмата.

Същевременно външното министерство на Сърбия скочи срещу решението на Австралия да не допусне Джокович и съобщи, че той е станал жертва на политическа игра. „Той бе подлъган да пътува до Австралия, за да бъде унижен“, се казва в изявление на външното министерство.