Как кралица Елизабет ще почете принц Филип по време на престоя си в Сандрингам

До броени дни кралица Елизабет ще се завърне в имението Сандрингам - място, пълно със спомени за покойния ѝ съпруг принц Филип.

Според плановете 95-годишният британски монарх трябва да пътува с хеликоптер от замъка Уиндзор до имението си Сандрингам в Норфолк, на около 170 км северно от Лондон, в неделя. Според предположенията на експерти тя най-вероятно ще се настани в Wood Farm, а не в главната къща.

View post on Instagram
 


Именно в Wood Farm принц Филип, който почина през април 2021 на 99-годишна възраст, прекарваше голяма част от времето си, след като се оттегли от обществения живот през август 2017 г. Уютната постройка е с пет спални и беше преустроена през последните години така, че да му е по-лесно да се придвижва,

Докато кралицата прекарваше времето си предимно в Бъкингамския дворец в Лондон, за да изпълнява стриктно кралските си ангажименти, съпругът ѝ отмаряше в провинциалната местност с любими занимания като каране на карета и рисуване.

С настъпването на пандемията COVID-19 двамата се събраха за по-дълго време. Така принц Филип и кралицата прекараха голяма част от времето си заедно в Сандригам, а след това в замъка Уиндзор преди неговата кончина.

View post on Instagram
 

Първоначално закупен от кралица Виктория и съпруга ѝ Албърт през 1862, "Сандрингам се отличава с фантастичния си изглед отпред към невероятните озеленени градини", казва бившият бодигард Кен Уорф в зимния брой на PEOPLE Royals.

"Не е нужно тя да бъде монарх там", добавя бившият служител. "Тя може да бъде просто Елизабет, а не кралица".

Нейно Величество обикновено отсяда в имението си в Норфолк от края на декември, когато кралското семейство се събира, за да отпразнува Коледа. Въпреки това кралицата реши да прекара празника в замъка Уиндзор, придружена от принц Чарлз и Камила, херцогинята на Корнуол, на фона на нарастването на случаите на COVID-19 във Великобритания.

Кралската резиденция също е горчиво място. Кралица Елизабет традиционно остава в Сандрингам до 6 февруари - годишнината от деня, в който баща ѝ крал Джордж VI умира и тя става монарх.

Известен като Ден на встъпването, кралицата обикновено го прекарва в тих размисъл в Сандрингам, тъй като той отбелязва както смъртта на любимия ѝ баща, така и деня, в който животът ѝ се променя завинаги. По това време тя често участва в скромни ангажименти в близост до имението си в Норфолк.

През февруари тази година се навършват 70 години от възкачването ѝ на престола. Платиненият ѝ юбилей ще бъде отбелязан с тържества през юни.

View post on Instagram
 

Четете още: Ах, тази Летисия: Вижте каква рокля извади от гардероба на свекърва си!