Автор
Woman.bg

Как принц Чарлз отбеляза 70-ия си рожден ден

Принц Чарлз чукна 70, а подобно събитие няма как да не бъде отпразнувано. Цялата кралска фамилия се събра за пищно тържество в Бъкингамския дворец. Приятели на бъдещия крал също бяха поканени. Домакинът на партито бе кралица Елизабет II, която с гордост изнесла реч пред гостите. Нейно Величество споделила, че за нея е чест и привилегия да уважи сина си с тържество. Тя не пропуснала да отбележи, че освен прекрасен нейн наследник, Чарлз е и великолепен баща, също така е била ласкава и към съпругата му Камила.

„За всяка майка е привилегия да има възможността да предложи тост на 70-ия рожден ден на сина си. За теб, Чарлз! За принца на Уелс!“, довършила речта си кралицата и вдигнала тържествено чаша.



Тя била развълнувана от факта, че е успяла да доживее да види сина си пораснал и споделила: „Сякаш си засадил дърво и години наред го наблюдаваш как разцъфва“.

Всички представители на кралската фамилия уважили Чарлз и разбира се не можем да пропуснем най-известните снахи в семейството – Меган и Кейт. И този път двете красавици блеснаха със стил, а най-забележителният детайл от визиите им бяха диамантените обеци, като моделът на Кейт имаше и розови камъни. От снимките личи, че това е бил и цветът на тоалета ѝ.



Принц Чарлз получил още едно признание навръх рождения си ден. Престолонаследникът бил обявен за пророк от архиепископа на Кентърбъри, тъй като принцът неведнъж е доказвал своите пророчески способности по въпроси, свързани с опазването на околната среда и климата. Той предсказал, че използването на пластмаса ще се превърне в огромен световен проблем, много години преди да се заговори за това в медиите.

Преди голямото събитие кралското семейство разпространи две снимки, на които рожденикът позира с най-близките си роднини. На кадъра той и Камила са заобиколени от принцовете Хари и Уилям, техните съпруги Кейт и бременната Меган и внуците Джордж, Шарлот и Луи.



Вече 70-годишният принц Чарлз е най-дълго чакалият наследник за трона, а до 3 години се очаква той да оглави Великобритания, тъй като кралица Елизабет сподели намеренията си да слезе от престола.