Каква е тайната на успешния семеен бизнес ли? Много труд, отдаденост и любов към това, което правиш.

Този модел на работа е винаги печеливш, а нагледно доказателство са сладкарници "Неделя" - най-успешната верига за торти и сладкарски изделия в България.

Семейство Радослава и Георги Минчеви - собственици на сладкарници "Неделя"

За първи път брандът отваря вратите на своята модерна работилница за торти, аз бих добавила за щастие, и прави тур из нея.

С тази есклузивна разходка в дома на тортите "Неделя" собствениците вдигат завесата на производствената тайна и разкриват подробности от процеса по създаване на сладките изкушения. Възможността да видиш как се изработва всеки един от любимите ти десерти и да се убедиш, че за приготвянето му се използват само естествени продукти, а изработката е ръчна, е безценна.

"Всичко се прави на ръка, автоматика почти няма... освен климатизацията", искрен е господин Минчев.

Този факт обаче явно не се нрави на всекиго, защото преди години сладкарка напуска само няколко часа, след като е започнала работа, възмутена от ръчния процес на изработка на тортите.

"Ама вие правите всичко на ръка", заяви тя, а съпругата ми учудена отвърна – "Как очаквате да ги приготвяме... с крака ли", спомня си господин Минчев.

Георги Минчев

И ако това успя да ви накара да се усмихнете, то историята на компанията ще ви стопли сърцето.

Тя започва преди цели 25 години със създаването на мъничко заведение в центъра на София, в което работят само трима души, двама от които господин и госпожа Минчеви, а тортите се правят лично от госпожа Минчева.

"Първоначално продавахме торти, които купувахме от други сладкарници. Една Коледа обаче бяхме заплашени да останем без торти. Казаха ни, че няма как да ни дадат, защото нямат капацитет за производство и няма да останат за тях. Бях пред сърдечен срив, но съпругата ми, която е много огнена личност, заяви: "Спокойно, аз ще ги направя", спомня си с усмивка на лице Георги Минчев.

Бизнесът започва от семейната кухня, но с много труд, находчивост и добрия нюх за комбиниране на отделните продукти на госпожа Минчева днес брандът е любимото сладко изкушение на българите и може да се похвали с повече от 30 обекта у нас и 10 в Букурещ.

Към днешна дата госпожа Минчева продължава да пристига в работилницата всяка сутрин в шест часа преди всички останали и да помага за създаването на магията, наречена торти "Неделя".

А кой е най-поръчваният десерт от българите, по какво се различават вкусовете на нашенците от тези на румънците и на какво дължат неустоимия си вкус тортите може да разберете в следващото видео: