Какви са били първите думи на Сашко, когато са го открили

19 ноември 2022 | 16:25
89417
18
Facebook
18

Делтапланеристи откриха изчезнабият Сашко. Респект към детето, оцеляло е само. Александър е боец, ние просто му помогнахме. Това казаха пред bTV делтапланеристите, които откриха 12-годишния Александър по-рано днес.

Той е бил изтощен, мръсен, в безпомощно състояние и гладен, но първото нещо, което е направил, е да поиска вода.

Намерен е в труднодостъпно дере в местност над Радомир. В 14:27 ч. е получена информация, че момчето, което е с аутизъм е намерено в планината, предава bTV.

Детето е било в безпомощно състояние, мръсен, изтощен, главен, дадохме му одеяло, сгряхме го - споделят хората, които го откриват.

"Детето е в добро състояние, в добро състояние, лекарите искат до понеделник да му направят изследвания. Пило е водичка", каза още градоначалникът.

"Когато възникна този инцидент бе сформиран щаб и проведена полицейска операция, която щеше да продължи до намирането на детето. Подходихме много професионално с допълнителни сили, гранична полиция, специализирана техника.

Районът е много труднодостъпен, това е планина. С получената информация и ситуацията, в която се намираме, потърсихме съдействие от хора планинари, делтапланеристи, хора, подготвени за планината и знаещи как да търсят. Бе набелязан план за продължаване на търсенето на детето. Версиите бяха много. Нито една не е отхвърлена, но здравата логика подсказваше да търсим в планината", каза представител на полицията.

Няма информация някой да го е приютил и да го е държал. Аутизмът е болест на ензимите, тези хора се хранят с плодове и зеленчуци, позволява да бъдат хиперактивни. Тази хиперактивност позволява движение", допълни той.

Сашко е бил намерен в 14:27 часа в местност, която е труднодостъпна, но с оглед аутизма, не представлява трудност за него. Намирането на това дете в плод на много хора – полицаи, планинари, доброволци.

Включиха се и хората, които първи намират Сашко: "Парите от бащата, ако реши да ги даде, на вас ги даваме – на медиите", каза един от делтапланеристите.

"Детето е оцеляло, защото се е борило. То е било през цялото време в планината. Планината е с над 20 дерета. Вчера всички тракери са били прегледани наново, набелязахме нови зони, които не бяха проверени, Направихме си няколко изводи и накрая го намерихме.

Детето е било в безпомощно състояние, мръсен, изтощен, главен, дадохме му одеяло, сгряхме го.

Респект към детето, оцеляло е само, то е борец, дори на кучетата им беше трудно", допълва той.


Четете още: Българката, която заслужи възхищение: Да посрещнеш 102-рия си рожден ден в Пирогов (видео)

Още по темата

Коментари

18 SOPATA
  23 ноември 2022 | 19:30 отговор
 

AIDEE SA{KO PAK PULNI WETNICITE I NETA HA MALKO SE POSPRETE BRE

 
17 Sis
  22 ноември 2022 | 23:25 отговор
 

Независимо каква е ситуацията,нали САШКО Е ОТКРИТ.ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ.СЛАДУРЧЕ.СУПЕР СИМПАТИЧНО ДЕТЕ.

 
16 Sis
  22 ноември 2022 | 23:18 отговор
 

До номер 11 Госпожо вие знаете ли как се отглежда проблемно дете?

 
15 Sis
  22 ноември 2022 | 23:00 отговор
 

Радвам се че Сашко е добре.Ако майката и бащата не са ок,може да ми го дадете скоростно.това дете ще бъде щастливо.Сладур голям

 
14 Горкото дете
  22 ноември 2022 | 00:14 отговор
 

… този случай отвсякъде е странен: Майката уж го иска… а сега не идва да го види; Бащата уж нотариус… а слуша врачки; 1ден след обявата за наградата… и хоп през клони и шубраци с рентгенов поглед го видели… Дори дядото казва, че няма как 9 дена по пуловер, без вода и храна, в студ, вероятно и без сън, съчетан с много движение … да оцелее зрял индивид… а що остана дете. А делта планетиста писал: “… даже на кучетата им беше трудно!”- да му имах акъла прост.

 
13 Горкото дете
  21 ноември 2022 | 23:27 отговор
 

… този случай отвсякъде е странен: Майката уж го иска… а сега не идва да го види; Бащата уж нотариус… а слуша врачки; 1ден след обявата за наградата… и хоп през клони и шубраци с рентгенов поглед го видели… Дори дядото казва, че няма как 9 дена по пуловер, без вода и храна, в студ, вероятно и без сън, съчетан с много движение … да оцелее зрял индивид… а що остана дете. А делта планетиста писал: “… даже на кучетата им беше трудно!”- да му имах акъла прост.

 
12 Теменужка Каменова
  21 ноември 2022 | 20:25 отговор
 

 
11 Даниела Ангелова.
  21 ноември 2022 | 20:12 отговор
 

Дрън - Дрън! Всичко е е един пиар да се измъкнат пари Много близо до акъла че виновен е бащата Не може да имаш дете с аутизъм и да си ровиш в телефона и после да се правиш колко си разстроен Нещастник трябва да го осъдят

 
 
21 ноември 2022 | 20:30

Защо не се предложи за книгата на Гинес за най издръжлив болен българин и най-бързо открит в гората човек.

10 Карчо
  21 ноември 2022 | 11:10 отговор
 

През х*я ми е какви са били първите думи на сашко

 
 
Ради
22 ноември 2022 | 12:34

Да ти изсъхне хуя дано,тъпанар грозен

 
22 ноември 2022 | 21:13

Долен си нямаш сърце куче

9 Нели
  21 ноември 2022 | 08:37 отговор
 

Статията е изключително неграмотно написана. Пълна с грешки. Заглавието е подвеждащо, естествено, за да ви четат. А уж сте се загрижили за детето. Да е жив и здрав Сашко. А вие сте поредната т.нар медия, пълен боклук.

 
 
Пит
21 ноември 2022 | 11:38

Иди у курец заедно със сашко

Добави Коментар

Най-четени