Какви са били първите думи на Сашко, когато са го открили

19 ноември 2022 | 16:25
89416
18
Facebook
18

Делтапланеристи откриха изчезнабият Сашко. Респект към детето, оцеляло е само. Александър е боец, ние просто му помогнахме. Това казаха пред bTV делтапланеристите, които откриха 12-годишния Александър по-рано днес.

Той е бил изтощен, мръсен, в безпомощно състояние и гладен, но първото нещо, което е направил, е да поиска вода.

Намерен е в труднодостъпно дере в местност над Радомир. В 14:27 ч. е получена информация, че момчето, което е с аутизъм е намерено в планината, предава bTV.

Детето е било в безпомощно състояние, мръсен, изтощен, главен, дадохме му одеяло, сгряхме го - споделят хората, които го откриват.

"Детето е в добро състояние, в добро състояние, лекарите искат до понеделник да му направят изследвания. Пило е водичка", каза още градоначалникът.

"Когато възникна този инцидент бе сформиран щаб и проведена полицейска операция, която щеше да продължи до намирането на детето. Подходихме много професионално с допълнителни сили, гранична полиция, специализирана техника.

Районът е много труднодостъпен, това е планина. С получената информация и ситуацията, в която се намираме, потърсихме съдействие от хора планинари, делтапланеристи, хора, подготвени за планината и знаещи как да търсят. Бе набелязан план за продължаване на търсенето на детето. Версиите бяха много. Нито една не е отхвърлена, но здравата логика подсказваше да търсим в планината", каза представител на полицията.

Няма информация някой да го е приютил и да го е държал. Аутизмът е болест на ензимите, тези хора се хранят с плодове и зеленчуци, позволява да бъдат хиперактивни. Тази хиперактивност позволява движение", допълни той.

Сашко е бил намерен в 14:27 часа в местност, която е труднодостъпна, но с оглед аутизма, не представлява трудност за него. Намирането на това дете в плод на много хора – полицаи, планинари, доброволци.

Включиха се и хората, които първи намират Сашко: "Парите от бащата, ако реши да ги даде, на вас ги даваме – на медиите", каза един от делтапланеристите.

"Детето е оцеляло, защото се е борило. То е било през цялото време в планината. Планината е с над 20 дерета. Вчера всички тракери са били прегледани наново, набелязахме нови зони, които не бяха проверени, Направихме си няколко изводи и накрая го намерихме.

Детето е било в безпомощно състояние, мръсен, изтощен, главен, дадохме му одеяло, сгряхме го.

Респект към детето, оцеляло е само, то е борец, дори на кучетата им беше трудно", допълва той.


Четете още: Българката, която заслужи възхищение: Да посрещнеш 102-рия си рожден ден в Пирогов (видео)

Още по темата

Коментари

8 Мари
  21 ноември 2022 | 07:26 отговор
 

Едно и също го пишете по 20 пъти , с различно заглавие. Всички журналя, пишат едни и същи статии. Нищо ново под небето...

 
7 Анонимен
  20 ноември 2022 | 20:23 отговор
 

До 4. И какво е виновна Демокрацията че не разбрах ?

 
 
Лора К.
21 ноември 2022 | 09:45

До неграмотността! Справка:журналистическата статия.

6 Interesno
  20 ноември 2022 | 18:29 отговор
 

И какво е казало момчето - хора дайте ми вода ли

 
5 Неизвестен
  20 ноември 2022 | 08:50 отговор
 

Благодаря за споделената хубава новина. Много хора чакаха това да се случи. До редакторката: Моля, прочетете статията си отново. Сигурен съм, че ще видите грешките който сте пропуснали да редактирате в бързането си да ни зарадвате с новината.

 
4 Първите му думи::
  20 ноември 2022 | 07:38 отговор
 

Мамата й да иба на демокрацията.

 
3 Свещеник
  19 ноември 2022 | 20:51 отговор
 

Призовавам благочестивите християни на усърдна молитва в деня на християнското семейство на 21.11.22г,да поменат за здраве и спасение изгубена го и намерена го Сашко,и за неговите Спасители. Божието благословение и неговата милост да бъде над Всички Вас!

 
2 Свещеник
  19 ноември 2022 | 20:45 отговор
 

Бог да благослови Вас спасители,истински българи.Нека Твореца запазил го обдари Сашко с много здраве и радости. Хвала и чест Вам миротворци,които върнахте живота!

 
1 Петър Стойчев
  19 ноември 2022 | 20:22 отговор
 

Роди ме мамо с късмет.... Най-после се успокои ме..... Към бащата - бъди от тук по-внимателен!

 

Добави Коментар

Най-четени