Автор
Woman.bg

Какво идва след 100 години според Нострадамус и Ванга

Всички толкова искаме да узнаем бъдещето, че всеки ден се появяват все повече ясновидци и предсказатели. Да видим какво предричат те на нашата планета и на нейните жители.

В историята е имало много ясновидци, но на всички ли можем да имаме вяра? Разбира се, по-голяма симпатия изпитваме към онези, чиито предсказания са се сбъднали, тъй като резултатът е видим с просто око.

Статистически доказано е, че най-точни са били предсказанията на Нострадамус (на 80 % верни) и на баба Ванга (62 %). Но преди да преминем към техните предсказания, нека първо проучим какво казват футуролозите за бъдещето на Земята след сто години.

Футуролозите от миналия век



Някои вероятности, описани от футуролозите от миналия век, са толкова нереалистични, че и да искаме, не можем да повярваме в тях. Ето няколко такива:

- Хората ще започнат да живеят средно по 150 години и това далеч не е максимумът, тъй като през 2075 г. човечеството ще е на крачка от това да открие безсмъртието;
- През 2090 г. всички ще започнат да се наричат хора от ново поколение. Вместо компютър вече ще се използва човешкото тяло и информацията ще попада директно в мозъка, подминавайки всички сетива;
- На кого му трябва петрол? На никого. През 2100 г. всички ще имат нужда от прясна вода, тъй като Земята постепенно ще се превръща в пустиня, а хората в роботи – заради появата на изкуствения интелект. Обещава се, че дотогава най-сетне ще се намери лекарство от рак. Но за какво? Роботите боледуват ли?

Нострадамус

View post on Instagram
 


По думите на френския езотерик Нострадамус разгарът на земните катастрофи – земетресения, цунамита, торнада, пекове, суши, силни студове – ще настъпи точно в средата на XXI век, през 2055 г.
Разбира се, всичките му предсказания могат да бъдат подложени на съмнение, защото са изразени в ребуси и загадки – но има реални примери за това, че казаното от ясновидеца се сбъдва.

Спомнете си какво е писал Нострадамус за Хитлер: „Хищна птица, летяща наляво, се приготвя за нападение срещу Франция: някои ще виждат в тази птица добро, други – зло, трети ще се колебаят. По-слабата партия ще сметне птицата за добро предзнаменование“… Изглежда ясновидецът е познал всичко точно.

И така, какво ни очаква според неговите предсказания?

- През 2045 г. хора за пръв път ще кацнат на Марс;
- През 2090 г. на Земята ще започне да властва деспот;
- Цело едно десетилетие, започвайки от 2087 г., човечеството ще се бори със синдрома на преждевременната мигновена старост;
- През 2104 г. ще започне ерата на матриархата.

Дали ще бъде така или не – времето ще покаже. Междувременно можем да сверим предсказанията на Нострадамус с тези на баба Ванга.

Ванга

View post on Instagram
 


Сляпата ясновидка Ванга е истински научен феномен, тъй като е разказвала за неща, които изобщо не би могла да знае, бидейки неграмотна. При нея идвали президенти, артисти и спортисти от цял свят и винаги си тръгвали потресени. Още по-потресени били, когато предсказанията на баба Ванга се сбъдвали… Можем да вярваме на думите ѝ, но дали това ще ни успокои?

- През 2046 г. учените ще се научат да отглеждат човешки органи, така че на хората вече няма да им се налага да живеят с един бъбрек, с един бял дроб или без жлъчка;
- През 2088 г. ще бъде диагностицирана нова ужасна болест, от която хората ще остаряват за броени секунди;
- През 2100 г. ще бъде изобретено изкуствено Слънце. Ако се чудите как ще изглежда то, може да сте първият човек, замислил се сериозно върху този проект.

Четете още: Грозната Даяна – как се е борила лейди Ди с комплексите си