Днес ще Ви запознаем с възможностите, които предоставя платформата за сравняване на кредитни продукти - Kredit.bg.

Kredit.bg дава възможност на посетителите на сайта да получат информация и да направят сравнение на условията по ипотечни, потребителски и бързи кредити, предлагани от банкови и небанкови финансови институции.

Потребителят може да разгледа всички ключови параметри на офертите, включително годишния лихвен процент, годишния процент на разходите (ГПР), дължимата месечна вноска, общата сума за връщане и подробен погасителен план. За удобство на потребителя в дължимата месечна вноска и в погасителния план са начислени и разходите за първоначални и периодични такси и комисиони.

Платформата предоставя и детайлна информация за всяка кредитна оферта, като минимален и максимален размер на кредита, период на изплащане, възможност за гратисен период, лихвени условия, изисквани обезпечения и минимален доход, ползване на пакетни и застрахователни програми.

Платформата дава възможност да се сравняват до три предложения от всяка категория. В зависимост от избрания кредитен продукт, потребителят може в удобен и изчистен вид да разгледа и сравни всички ключови параметри в информация за лихвен процент, ГПР, месечна вноска, обща сума за връщане, първоначални и периодични такси и комисиони, изисква ли се превод на работна заплата и задължителна застраховка. Потребителят може да се информира и за максималния процент на финансиране, който може да получи по конкретната оферта.

Посетителите на сайта могат да селектират и филтрират офертите по сума, период на изплащане, да изберат за каква цел е нужен кредитът и да се осведомят за процента на финансиране, който банките отпускат (в случая с ипотечните кредити).

Потребителят може да кандидатства за одобрение и отпускане на кредит директно към банката или небанковата финансова институция, която е публикувала офертата.

Друга важна възможност, която Kredit.bg предоставя на потребителите си, е да получат съвет от експертите на водещия кредитен консултант Кредит Център. Услугите на Кредит Център са безплатни и могат да бъдат полезни на всички, които се колебаят дали да прибегнат до теглене на кредит и какъв продукт би бил най-подходящ за тях.

Калкулаторите на Kredit.bg дават възможност за изчисляване на месечната вноска по кредит с предварително зададени параметри, срока за неговото изплащане, размера на дължимата лихва и максималната сума, която потребителят може да си позволи да изтегли, в зависимост от избраните от него критерии.

Разбира се, като информационен сайт, Kredit.bg ще предоставя и актуална информация за българския кредитен пазар, експертни анализи и коментари, както и образователни материали за най-важните неща, които потребителите трябва да знаят при избора на кредитен продукт.

Четете още: 5 неща, които трябва да знаем за бързите заеми