Какво се оказа? Жените с годините стават все по-хубави, мъжете - остават завинаги неандерталци

09 януари 2023 | 13:39
7592
8
Unsplash
8

В хода на еволюцията жените стават все по-красиви, докато мъжете продължават да приличат на прародителите си от времето на пещерната епоха. Това показва изследване на Маркус Жокела, изследовател от Университета в Хелзинки, цитирано от The Times.

Изследването показало още, че красивите жени раждат по-често момичета, отколкото момчета, което пък води до увеличаване на броя на красивите жени на планетата.Това е еволюционна стратегия, програмирана в човешкото ДНК, смятат учените.

След като изследвали 1244 жени и 997 мъже, те стигнали до извода, че физическата привлекателност е наследствена черта. Това, че мъжете не стават по-красиви с течение на вековете учените обясняват с факта, че красотата на мъжа не е определящ фактор при избора на партньор от жените.Нежният пол е привлечен най-вече от способността на мъжете да осигуряват закрила. Затова, все по-често физическата красота е компенсирана от материалното богатство, показват данните от анкетата.„Исторически погледнато това обяснява защо богатите мъже в миналото са имали много жени и деца“, обяснява Жокела.


Коментари

8 Ники
  14 януари 2023 | 10:29 отговор
 

За мен жените станаха еднакви,все едно правени по "калъп",дори не ги различавам вече. Джуки и цици. Толкова химия,че след смъртта на тялото им,няма да могъл да се разложат 100 години. Ще стане на всякъде с мавзолей на чучела.

 
7 Иван
  12 януари 2023 | 12:56 отговор
 

Не знам финландската професорка с какви финландски урангутани общува, но това никога не е било и няма да бъде. Причините са чисто биологически. 1) Хубави се очаква да бъдат жените, а не мъжете. Що се отнася до външния вид, мъжете са ценени, ако са чаровни. Това се постига с поведение. Същото се отнася и за жените. Никой нормален човек не мисли, че светът трябва да бъде населен само с красавици като Мишел Пфайфър и красавци като Ален Делон. (Да не говорим, че под хубава жена простата масова публика разбира жена, която в 9 сутринта е с вид на проститутка.) 2) Организмът остарява, това е положението. От там е и изразът: "Мъжете остаряват като катедрали, а жените..." Второто го забравих, но беше грозно. 3) С възрастта чистата красота намалява и за двата пола. Но мъжете не си подпират вида с патерици, разбирай десетките пластични операции при жените. Справка - примерно Шер, или пък нашата родна Николета Лозанова, на която, ако й махнеш пластмасовите подплънки, няма да я вземат и за чистачка някъде. 4) важното е да си човек с приятно поведение, това е. Е, и ако може поне малко интелигентен, което на красавиците по новите критерии масово им липсва. Теорията на финландката е теория на проста и зла феминистка. Нека се ебе на воля с красиви мъже по нейните критерии. Докато някой я иска. На 5 водки все на някого ще се види хубава. За вечерта.

 
 
Иван
12 януари 2023 | 13:03

А, финландецът бил мъж. Ами... толкова му е акълът. Като ходи само по проститутки...

6 Lolita
  11 януари 2023 | 09:38 отговор
 

Poveceto sa kompleksari i zlobari,pedali,dqendari...

 
5 Иван Гергов
  11 януари 2023 | 09:07 отговор
 

Повечето мъже почти не използват козметика, ако жените спрат да ползват знаем какъв ще бъде ефектът.Ами козметичните процедури и операции? Отидете по селата и ще видите действителността,сравнете 50 годишна жена със такава във голям град.Благосъстоянието и средата е от голямо значение.

 
4
  10 януари 2023 | 23:21 отговор
 

Цитат: Проститутките не са ти приятелки!

 
3 Случаен
  10 януари 2023 | 20:42 отговор
 

Може, ама не в България, на където се обърнеш къси и криви крака и малки цици.. Затова пък все по прости!

 
2 Класика
  10 януари 2023 | 12:49 отговор
 

Дрън дрън шикалки и шик шик дрънкалки!.. Ха ха - затова първата дума на жените е: хубав ли е!? И рискуват пари и слава само и само да да с хубав мъж! И хубавите мъже даже им е досадно от вниманието на жените! И затова жени осигурени с стабилен брак и деца изневеряват неудържимо с хубави мъже!... И дори таксиметрови шофьори които е прието да са утайката на обществото,ако са красиви не могат да работят на спокойствие от жени от всякакви професии и най вече богаташки! Айде стига платени статии на комплексирани женски движения! Доматите не ги ядем с колците!

 
1 Зомби
  10 януари 2023 | 12:37 отговор
 

Най древната професия в действие

 

Добави Коментар

Най-четени