Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Какво символизират фигурките във фън шуй

Отивайки в магазини с атрибути на Фън-Шуй, мнозина не знаят за какво е нужна тази или онази фигурка, какво символизира.

Жаба с монетка в устата е символ на големия успех и паричното изобилие. Може да се постави по една жаба във всяка стая в юго-източния сектор, за да активира зоната на богатството или при входната врата. Счита се, че жабата се бои от височината, затова не се поставя на високи лавици. Китайците много обичат този талисман и има широко използване.



Конят се счита за класически талисман за зоната на славата и кариерата. Особено е добре, когато конят е устремен нагоре. Поставена на юг, фигурката на коня активира сектора на славата, олицетворява издръжливост, стремителност, добра репутация и символ на неугасващия оптимизъм. Конят носи със себе си вятърът на промяната и благоприятните изменения в живота.



Слонът се смята, че привлича късмета. За добър се счита този слон, чийто хобот е вдигнат нагоре.



Дърво, на което “растат” полускъпоценни камъни, се счита за Дървото на щастието. То се явява символ на процъфтяване, богатство и парично благополучие. Поставено на изток, способства добро здраве, бързо осъществяване на замислените планове и реализация на нови проекти.



Рибата е много популярен талисман Фън-Шуй. Златна рибка е много подходящо да се постави в зоната на богатството и символизира успех във финансовите дела. Фигурка на риби отлично подхождат за активация на Север - зоната на кариерата, тъй като водата е елемент на Севера.



Ганеша се счита за бог на мъдростта и отстранител на препятствията. Явява се покровител и мощен символ на късмета в бизнеса, а също покровител на търговията и пътешествията, помага да се постигне авторитет и влияние. Добре е да се сложи в Северо-западната зона. Може да се постави също на работното бюро. В този случай ще увеличи вашите доходи и ще стимулира професионални успехи.



Орелът е едно от най-добрите изображения за сектора на славата. Ако имате големи амбиции, активизирайте зоната на Юга и ще получите добра репутация, слава и успех в делата.



Корабът също е талисман символ привличащ късмет в делата.



Драконът символизира мъдрост, хармония, успех. Счита се за един от най-силните символи във Фън-Шуй. Със своето дихание ражда животворна енергия, дава живот на всичко живо. Препоръчва се да бъде поставен на Изток.