Автор
Woman.bg

Калин Вельов: Трябва да има химическа кастрация за изнасилвачите

Барабанистът Калин Вельов коментира в профила си във Фейсбук убийството на ненавършилата 7 години Кристин от сливенското село Сотиря. Ето какво написа музикантът:


„Въпреки че ми е супер трудно, ще се опитам да не бъда емоционален и да не използвам тежки думи.Но имам мнение по темата и бих искал да го чуят всички! Не съм убеден, че има нужда да се връща смъртното наказание, защото това е едно бързо бягство на гадове, които не заслужават това!
Но съм убеден, че има нужда спешно да се гласуват промени в закона и да се промени и отношението на самите нас към всичко случващо се около нас.


- Не съм специалист по наказателно право, но моля ви, премахнете от закона тая тъпа точка, по която криминално проявен, като се признае за виновен и директно една трета от присъдата пада надолу !!
- Да има безапелативна химическа кастрация за изнасилвачите.
- Ние гражданите да бъдем будни и активни (както е в останалата част на Европа между другото) и да подаваме сигнал ВИНАГИ, когато се съмняваме в някой индивид около нас. Не трябва да оставяме опасните малоумници да имат шанс да убиват, газят или изнасилват.


- Полицията да действа и при малко съмнение или сигнал. И да наблюдава контингента си с криминални регистрации. Аман от такива, за които се знае какви са и въпреки това необезпокоявано продължават да дерибействат!!
От кого зависи тези хора да не си помислят да правят гадости? Не е само от държавата ...и от самите нас зависи! Повечето пъти се правим, че не ги забелязваме и нас това не ни засяга. А не е така. Утре следващите пострадали ще са може би нашите близки.
Трябва ние да ги тормозим, не те нас !