Автор
Woman.bg

Камен Во създал ”бруталния” антиСПИН клип

Скандалният антиСПИН видеоклип под мотото "Презерватирай се", който разбуни духовете с излъчването си, е създаден от екип на "Фен ТВ", начело с Камен Воденичаров, пише dir.bg

В 30-секундното видео анимиран ХИВ-вирус казва: "Знаете ли откъде ви влизам? През парадния вход и през задния двор, пробвам и през свирката". В същото време той прониква в интимните части на мъж и жена, които са показани по бельо.

Клипът вече беше разпространен по телевизиите, а възмутени граждани направиха подписка във Фейсбук срещу езика и кадрите в клипа, съобщи Дарик радио.

Камен Воденичаров, който е ръководител на творческия екип, уточни че видеото не е одобрявано от Министерство на здравеопазването. Струва 11 хиляди лева и е финансиран от Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария.

По думите на Воденичаров целта на клипа е била да провокира и това определено е постигнато с развихрилата се дискусия.

"На базата на видеоклипове и на анимации, които се правят във Франция, Германия, където нещата са много брутални, след провеждане на фокус група с млади хора, при положение, че имахме два варианта - един по-лек и този, които е по-провокативен, младите хора избраха точно този клип. Отговорността е наша. Целият творчески екип заставаме зад клипа. За първи път на 1 декември стана толкова голяма дискусия - и в онлайн пространството и в другите медии. Какво друго, освен брутално послание да отправим към нашето заспало общество, за да се събуди и да види този проблем", заяви Воденичаров.

Вчера д-р Тонка Върлева - директор на Програма "Превенция и контрол на ХИВ/СПИН" разпространи протестно писмо срещу скандалното видео. "Клипът на антиСПИН кампания 2010 е отчайващо груб и използва нехайно отношение и долнопробна лексика, недопустими за кампания, чиято тема са животът, смъртта, щастието и нещастието на много хора", пише в писмото си д-р Върлева, която е и национален координатор по СПИН.

Снимка: Булфото