Автор
Woman.bg

Каскадьор, работил с Брад Пит, влиза в “Игрите на волята“

Каскадьорът Захари Грозданов – Захо влиза в приключенското състезание “Игрите на волята: България“. Задачата на Захари, участвал в суперпродукции като “Игра на тронове”,“Хелбой”, “Инферно” и “Възвишение“, е да тества всяка една игра за безопасност и сложност на изпълнение. Българинът има зад гърба си над 70 филма в киното, а с рекламите и музикалните клипове, в които е участвал, цифрата става внушителна - над 100 продукции. Захо е работил и с Брад Пит във филма “Z-та световна война”.


Грозданов повдигна завесата около професията си. “Едни от най-трудните неща на пръв поглед изглеждат най-лесни. Например сценичният бой. В него трябва да играеш, но трябва и да пазиш актьорите. Блъскал съм се с кола, с мотор, летял съм, дърпали са ме с въжета, били са ме, палили са ме. Общо взето, няма нещо, което да не съм правил. Дори съм бил дубльор на жени”, сподели в „Събуди се“ Захари.



В “Игри на волята: България” Захо влиза в ролята на главен консултант. Той се грижи за сигурността на участниците и екипа по време на битките. Каскадьорът е на терен още по време на строежа на декорите и следи за всеки елемент и обмисля критичните моменти. По трудните трасета минава пръв, за да се увери, че наистина всичко е точно.

“Всяка каскада е сама за себе си, така е и тук. Всяка една битка е различна и понякога нещо супер дребно, може да се окаже фатално. Аз трябва да мисля най-вече за участниците, които минават през битките, но и за екипа, който е около тях и снима“, категоричен е Захари.