Кейт и Уилям рзтопиха британците с трогателно семейно видео в чест на лекарите

Целият свят е насочил вниманието си към хората, посветили живота си на най-хуманната и отговорна професия - медицината, към онези, които ежедневно, ежеминутно се грижат и спасяват човешки животи - медицинските работници.

В редица страни по света аплодирането на лекарите от балконите, мобилизирани до краен предел в борбата с коронавируса, се превърна в красив жест на благодарност към тяхната сила и кураж, които са им толкова нужни днес.


По един особено очарователен начин уважението и възхитата си към представителите на медицинското съсловие, в тези дни на изпитание, изрази и кралското семейство на Великобритания.

Кейт Мидълтън и принц Уилям споделиха умилително клипче в официалния си инстаграм профил. На него децата на херцозите - принцовете Джордж и Луи и тяхната сестра принцеса Шарлот, аплодират всички медицински лица, които са на първа линия в битката с коварния вирус.

View post on Instagram
 


Посланието към него звучи така:

"На всички доктори, медицински сестри, лични лекари, фармацевти, доброволци и други медицински лица, които работят неуморно да помогнат на всички, засегнати от COVID-19, благодарим ви!"

Впечатление прави, че във видеото и тримата мъници са облечени в синьо - официалният цвят на Националната здравна служба във Великобритания.

Поради извънредното положение вследствие на епидемията, обявено и във Великобритания, в момента семейството на Кейт и Уилям се намира в дома си в Сандрингам - Анмър Хол. Имота херцозите на Кеймбридж получиха като сватбен подарък от кралица Елизабет II през 2011 г.

Четете още: Принц Джордж и принцеса Шарлот минават на домашно обучение