Киану Рийвс влезе в учебник по история. Името на актьора обаче не е упоменато под снимката, на която е изобразен актьора.

Става дума за украинския учебник „Световна история“ за десети клас, в чиято електронна версия присъства обработената с фотошоп снимка, на която редом до останалите работници е седнал и самият Киану Рийвс.

Оригиналният кадър „Вечеря на небостъргач“ е направен от неизвестен фотограф през 1932 г. На нея строители обядват на един от елементите на многоетажна сграда.

В раздела на учебника „Съединените американски щати в периода между войните“ на 58 страница обаче на обработената с фотошоп снимка „Обяд на небостъргач“, в дясната част на кадъра, ясно се вижда фигурата на тъжния Киану Рийвс.

Интересното е, че в раздела не е посочено, че тази илюстрация не е оригинална, нито пък в текста има информация за американския актьор.

Главният редактор на издателство „Орион“ Ирина Красуцкая заяви, че ще коментира ситуацията, след като авторът на учебника Игор Щупак подготви доклад по случая. “Всяка снимка в учебника има свое специално значение. Нашият автор Игор Якович Шупак сега подготвя разширен коментар”, разкри Красуцкая.

Четете още: Прочетете признанието на Киану Рийвс, което взриви интернет

* В месеца на любовта раздаваме награди. Спечели парфюм за теб и любимата ти приятелка, като харесаш нашата Инстаграм страница. Участвай в играта ни и можеш да спечелиш страхотен подарък от BOUCHERON!