KidsVille – когато детската градина е любимото място на вашето дете

Няма да бъде никак пресилено да кажем, че ЧДГ KidsVille има най-модерната и просторна база в София, а най-важното е, че се намира точно в полите на природен парк Витоша. От съвсем малки, в децата сe визпитава тази незаменима връзка с природата и те растат наистина щастливи.

Това, което отличава KidsVille, обаче, най-много е англоезичното обучение. То подготвя децата от най-ранна възраст да усвоят още един език, което носи редица ползи. Детето учи паралелно две култури, богатството на два езика и свиква да се изразява правилно, вместо да превежда буквално всичко научено. Най-големият плюс несъмнено е, че всички тези знания се придобиват в ежедневния процес и под формата на игра. Децата не възприемат английския език като скучен учебен материал, а като естествена част от тяхното преживяване в KidsVille.



ЧДГ KidsVille залага на две международно признати и утвърдени англоезични програми – International early years curriculum (IEYC) и Jolly Phonics, специално създадени за обучението на деца от 2 до 7 г.

IEYC (International Early Years Curriculum) използва утвърдени практики и подходи, базирани на игра, които обхващат всички области на учебната програма, включително личностно, социално и емоционално развитие. Учебната програма е разделена на теми. Децата общуват чрез смятане, писане, игра или изкуство, така че всеки ден пред тях се създава нов, колоритен и вълнуващ свят. Децата се учат чрез игра и по-важното - чрез игра, те се учат как да се учат.

Jolly Phonics представя звуковете в английската азбука по уникален начин, който дава на децата отлична основа в заучаването им. Тази програма с нейните забавни и интересни елементи, приказни герои и разпознаваеми движения е най-добрият път към опознаването на английската азбука. Малките възпитаници бързо започват да сричат, което в последствие им помага и при започващото обучение по български език, покриващо изискванията на МОН в по-горните групи. Всичко описано до тук прави малчуганите подготвени и за англоезични, и за български училища.



KidsVille притежава и лиценз от МОН по българската образователна система.

Предучилищното обучение в KidsVille е изградено така, че да покрива точно седем ключови области за развитието на децата:
* Личностно, социално и емоционално развитие
* Език и комуникация
* Физическо развитие
* Грамотност
* Математика
* Разбиране на заобикалящия свят
* Изкуство и креативност

Всички тези области са внимателно интегрирани във всички елементи на учебния и игровия процес. Като започнем от това, че учебните стаи и местата за игра са старателно приспособени към всяка нова тема и всяко ново знание, което трябва да бъде усвоено. Има отделен кът за творчески занимания, кът за четене, както и кът за ролеви игри, който помага на децата да развиват въображението си и да изразяват идеите си. Децата имат свободен достъп до всеки един кът, но също така са наблюдавани и напътствани от обучени педагози през цялото време. Малките възпитаници научават много, водени от своето любопитство. И ви гарантираме, че те наистина знаят много!

Огромен приоритет за педагозите, работещи на това прекрасно място, е развитието на социалните умения, като усърдно учат децата да започнат да споделят, да изчакват реда си, да искат помощ при нужда и да се справят с всякакви предизвикателства на заобикалящия ги свят.

Групите, в които работят са малки и това им позволява да отделят индивидуално внимание на всяко дете и да се фокусират върху неговите нужди.
Друга важна сфера, в която се обучават децата е математиката. Заимства се от сингапурския модел на учене, който представя по-задълбочено разбиране на числата и математическите действия, а не просто графично наизустяване на цифрата. Формите и мерните единици са представени чрез примери от ежедневието, като например кулинарни експерименти, сравняване на 2D и 3D предмети с предмети от реалния живот.



Разбира се, още много можем да говорим за теоретичната част на обучението в KidsVille, но няма по-добър пример за постигнатите успехи от усмивките на малчовците. Там наистина се знае как ежедневното ходене на детска градина се превръща във вълнуващо приключение, в което децата с нетърпение се впускат и смело пътешестват до постигане на крайните цели на ранното обучение.
Повече информация за това приказно място за децата, може да получите на адрес www.kidsville.space


(платено съобщение)