Официалното представяне на дългоочаквания филм „Петя на моята Петя“ в София се проведе снощи в Кино Арена The Mall. Гостите бяха посрещнати от целия екип на филма - актьорите Александра Костова, Алиса Атанасова, Юлиан Вергов, Емил Марков, Моньо Монев, Алена Вергова, Мартин Методиев, режисьора Александър Косев, сценаристите Нели Димитрова и Валентина Ангелова, операторът Иван Вацов, композиторът Георги Стрезов, изпълнителката на основната песен към саундтрака на филма Рени Попминчева, поетесата Гергана Турийска и продуцентът Николай Урумов. Истинско признание за продукцията беше присъствието на Министър-председателя на Република България Кирил Петков, който определи филма като: „вълнуващ, вдъхновяващ, великолепен!“ Той пристигна с голяма част от министрите си.



След края на прожекциите актьорите и създателите на „Петя на моята Петя“ се поклониха пред публиката в пълните зали и получиха възторжени аплодисменти. А гостите определиха филма като „много силен и смислен, най-доброто от българското кино през последните години, красив и емоционален, запомнящ се, задължителен за преживяване на голям екран.“ Вълна от емоционални сторита и постове заля социалните мрежи веднага след края на събитието.

„Срещите с публиката винаги ни зареждат с положителна енергия и ни показват колко е важно да се правят вдъхновяващи български филми. За нас е чест да представим „Петя на моята Петя“ на официално събитие в София и се надяваме, че посланията във филма докосват сърцето ви. Ако поне мъничко се почувствате като Петя, споделете емоцията през канала на филма в инстаграм и фейсбук. Ще ви чуем. Защото #АзСъщоСъмПетя“ – сподели продуцентът Николай Урумов след края на прожекцията.

„Петя на моята Петя“ излиза на голям екран във всички кина в страната от 21-ви януари 2022 г. и ще провокира поколенията с въпроси. Каква е цената да бъдеш различен? И има ли я още системата, която цели да превърне младежите в „консервни кутии без етикети“. Историята е вдъхновена от живота и творчеството на талантливата Петя Дубарова, оставила ярка следа в българската поезия със своя младежки устрем и непоколебим дух.

През април 2022 г. се навършват 60 години от раждането на забележителната поетеса, което е и повод филмът да припомни коя е тя и какво невероятно наследство е оставила за поколенията преди да си отиде от този свят само на 17 години. За екипа на продукцията „Петя на моята Петя“ е кауза, с която всеки е обвързан емоционално. Ето защо, в чест на Петя Дубарова, с кината е договорена възможност за групови посещения на ученици на промоционална цена с включен безплатен билет за учител. Целта е творчеството на Петя Дубарова да получи широка разгласа и нейните идеали да достигнат до подрастващите в цялата страна. Нужно е само желаещите да се свържат с най-близкото до тях кино.