От дълго време не бях посещавал ресторант, който да възбуди истински чревоугодника в мен. Но ето че тези дни ми се отвори парашутът и се оказах на едно от най-вкусните събития, на което съм имал възможността да изпитам наслада на небцето или иначе казано - гастро оргазъм! Събитието бе откриването на впечатляващия ресторант „Golden Steak House“, намиращ се в елитния столичен квартал Лозенец. Част от софийския елит също се присъедини, фиксирахме Миглена Ангелова, неостаряващата Теди Кацарова, риалити звезди в лицето на „Фермера“ Георги Версанов и много други. Обстановката бе разкрасена допълнително и от изкусителната плеймейтка Нора Недкова и нейния нежен антураж.

Ресторантът разполага със собствена двуетажна сграда в изтънчен стил, събираща респектиращите 150 госта и приятна градина около нея с възможност за 400 щастливи чревоугодници, както и детски кът. Откриването на ресторанта бе издържано от начало до край. Още на входа ни бе зададен приятния въпрос какво вино ни се пие и това, което избрах определено обостри още повече апетита ми – „чисто мерло“. Но да се върнем на самата архитектура и интериор на ресторанта, които определено са създадени с много стил и пет звезден блясък, предразполагащи както към семейни вечери и бизнес контакти, така и към детски рождени дни. Кетърингът също бе пет звезден, приготвен лично от финалистката от „Мастър Шеф“ Цветелина Ванчева и екип. Прясно изпечен крекер с паниран телешки мозък, прясно изпечена франзела с домашно маринована сьомга, скариди на плоча върху канапе от ананас със сладък чили сос бяха само част от вкусотиите, които предизвикаха огромен апетит и/или ожесточено похапване. Аз и моята любима успяхме да опитаме също така и майсторски приготвен телешки Тартар, но десертите определено отнесоха събитието на съвсем друго ниво. Гвоздеят бе шоколадов десерт, обсипан с 24 каратово ядливо злато, но конкурентите като тарталета с крем от тиква с маскарпоне и крокант и трюфел, ах този трюфел, определено не отстъпваха !!!



Стековете им, разядките и салатите също предизвикаха интереса ми и смятам отново да посетя „Golden Steak House” а десертите им могат да развалят всяка диета, честна журналистическа. Всъщност можете да се запознаете с цялото им меню в интернет на техния официален сайт и ще видите, че съотношението цена – качество е на ниво. Два часа се изнизаха като миг, а интересът към откриването бе огромен и ресторантът бе претъпкан от хора, храна и добро настроение. Препоръчвам на всички и най-вече на лозенчани да посетят Golden Steak House. Бон апети!

Автор: Йоан Николов