Автор
Woman.bg

Кога е световният ден на Scrabble и как да го отпразнуваме?

Може и да не знаете, но утре е един специален ден в календара. И не защото на датата 13 април Сицилия обявява неутралитет от Неапол и става самостоятелно кралство - историята е съвсем друга.

На 13 април 1899 година се ражда един човек, който преобръща представите ни за това как можем да прекарваме времето си заедно и едновременно с това да научаваме нови неща за света. Това е архитектът Алфред Мошър Бътс. Току що навършил 30, той остава без работа, но пък изобретява една игра, която всички до ден днешен обичаме - Scrabble. Идеята да се направят дървени блокчета с букви, с които после да могат да се изписват думи, пък се харесала изключително много на бизнесмена Джеймс Бруно, който по-късно превръща Scrabble в играта, която може да бъде намерена в почти всеки американски дом.

И понеже като всяко велико нещо и Scrabble има свои собствен празник, то датата на рождението на създателя на играта се чества като National Scrabble Day от милиони хора по света. В социалните мрежи даже има специален хаштаг, с който ако решите, можете да отбележите празничната игра на Scrabble. Ако пък искате да видите как се забавляват хората по света, играейки Scrabble, просто напишете #NationalScrabbleDay и ще видите колко много усмивки ще предизвика резултатът от търсенето ви.

А ако се чудите какво ще правите вечерта на този 13 април, имаме една идея за вас. Съберете трима любими приятели. Вземете нещо вкусно за хапване, пригответе Scrabble-a и не забравяйте, че даже и да напишете думата спунк (всички фенове на Пипи Дългото Чорапче я знаят добре) важното е накрая да спечелите едни хубаво прекарани часове с приятели, а не играта. Защото голямата победа понякога е в това да загубиш със стил, нали?

*И не забравяйте - от 13 април до края на годината остават 262 дни - така че не пропускайте шанса да отворите любимия Scrabble и да седнете да поиграете с приятели. Винаги действа ободряващо. Винаги!

(платено съобщение)