Когато „бъркането в гащите“, а не ролите те прави звезда

10 август 2017 | 13:26
95460
16
Снимки:Фейсбук
16

Представете си двама души. Те не са откраднали милиони, не са застроили незаконно защитени зони, не са участници в мащабен корупционен скандал, но в разгара на горещия почивен август внезапно се озоваха на първа страница на голям брой жълти издания, благодарение на папарашки кадри.

На публикуваните снимки се вижда актьорът Стоян Алексиев (познат на широката публика повече от сериала „Откраднат живот“, отколкото от безбройните си театрални участия) в интимна прегръдка с 22-годишната студентка от НАТФИЗ Ивана Бобойчева.

А онова, което превъзбужда особено силно читателите на въпросните издания, е фактът, че 66-годишният Алексиев „бърка в гащите“ на момичето.

Папарашки кадри или удар по актьорите?

Точно с тези думи е пресъздадена медийната история, в която се съдържат добре познатите съставки: скандал с морализаторски нюанс („Но те имат 44 години разлика!“); удар по имиджа на утвърден актьор („Вижте го мръсника!“); намек за изневяра („Стоян Алексиев е женен!“) и сочене с пръст към безпътните млади актриси, които, за да получат някоя роля, са готови на всичко – дори да спят с поредния „чичко-професор“.
Скандалната снимка, на която Стоян Алексиев бърка в гащите на студентката Ивана

Привидно нещата изглеждат точно така, но според Стоян Алексиев става дума просто за „актьорска игра“, или както той самият обясни – за „работен процес и фотопроби за кинопроект“. Той не разкри за какъв филм става дума, а това веднага се изтълкува като нелепо оправдание от негова страна. И, да, както гласи клишето, една снимка, макар и извадена от контекста, се оказа по-силна от 1000 думи.

На кого му пука истина ли е „бъркането в гащите“? Важното е да има скандал.


За жалост, подобни пикантни сценки винаги предизвикват вълна от коментари. Те започват от охулването на Алексиев с думи като „стар коцкар“ и „дядо с мерак“, минават през описателни асоциации какво ли е усещането от „бъркането в гащите“ и приключват в теории как тротоарът на НАТФИЗ, където се е разиграла случката, е публично място и двойката „няма право да прави това“.

Всичкото това оживление е просто знак, че пикантерията е постигнала своята цел: развълнувала е скучаещия през лятото народ, на който му се въртят палави мисли в главата.

Къде точно е скандалът?

Стоян Алексиев е женен, но според същите медии със съпругата му живеят отделно. С младата жена той имал връзка от известно време – тоест не става дума за „опипване“ без съгласие. Разликата в годините между двамата е скандалните 44 години (много е, но все пак не е незаконно),и все пак положението на ръката му върху интимните части на девойката е стряскащото.

На пръв поглед изглежда, че младата жена е принудена да „търпи“ похожденията на толкова възрастен актьор, който явно няма скрупули да я унижава публично, като й бърка под полата.

Ако има зрънце истина в тази медийна постановка, то тя наистина не звучи приятно.

За съжаление, интимните връзки между преподаватели и студенти не са изолирано явление. Особено в актьорските среди подобни отношения са се превърнали повече в норма, отколкото в прецедент.

Което ми напомня за една история, разказана ми от моя позната, дипломирана актриса.

„Знаеш ли защо не работя в театъра?“, каза ми веднъж тя... - Защото когато завършиш НАТФИЗ и си жена, имаш два избора на роли. Единият е на „младата и красивата“, а другият е на „старата и опитната“. За младата и красивата не се доредих – трябваше да си любовница на режисьора, а такива кандидатки има много. За старата все още съм твърде млада, а и там местата са плътно заети от възрастни величия... Така реших, че ще се занимавам с абсолютно различни неща“.

Сега тя има собствен успешен бизнес в хотелиерството.Е, за разлика от моята позната, младата Ивана вероятно няма да има подобна съдба: тя вероятно ще намери своята звезда в небосклона на българския театър.


Папарашките снимки с правилния човек са първата стъпка към българската „слава“. А това, че тази стъпка е безкрайно пошла и няма нищо общо с претенциите за „хора на духа“, които много от нашите актьори имат – е друг въпрос.

Важното е, че Стоян Алексиев доказва, че е „мъж“ и че „все още е в играта“. Ивана Бобойчева от своя страна доказва, че отношението към актрисите в театралните среди не се е променило, а и няма тенденции да се промени към по-добро. Жълтите медии за пореден път доказват, че винаги може да паднеш и още по-ниско при избора на летни сюжети за забавление на публиката.

Автор: Марина Стоименова
 

Още по темата

Коментари

16 Иван
  13 август 2017 | 18:24 отговор
 

"Не е сапун, да се изтърка." Шопът Проповядват ни безкористност, дълг тез, през чиито кревати минава най-краткият път към столичните театри. (Дъжд плющи по прозореца, дъжд – като в апокалипсис.) – Ти виждал ли си поне веднъж банкет без актриси? Откажеш – погребана си навек. Преспят – изритват те като курва. Трудно е да бъдеш честен човек. Честна актриса – абсурдно! Из: Стефан Цанев, "Малка нощна изповед на една провинциална актриса"

 
15
  12 август 2017 | 17:07 отговор
 

Авторът не може да избере на чия страна е от началото до края на статията,няма теза,само разпилян хейт-по читатели,жълти медии,двойката на снимката,към двамата по отделно,към българския театър. Повече от гнусно е сниманото деяние ,бляк

 
14 хо хо
  11 август 2017 | 20:23 отговор
 

Евала , Стоянчо ! Даваѝ , докато можеш!На всеки му се иска да бръкне , ама като не могат се правят на големи моралисти .Разликата в годините е решение само на момичето! Другите да го ду...Хат!

 
13
  11 август 2017 | 15:09 отговор
 

Дипломираната актриса не се ли е сетила, че има и друг вариант - комедийна актриса. Не всички могат да са Офелия и Дездемона.

 
12
  11 август 2017 | 13:16 отговор
 

мда, всички са маскари, само Марина Стоименова е бяла и непорочна като първи сняг... много слаба статия - така и не разбрах връзката с откраднати милиони, все пак тези снимки откраднаха от доброто ни настроение, а кой може да каже, колко струва то? :@

 
11 Мимето
  11 август 2017 | 12:31 отговор
 

Мъжете завиждат, че не са на мястото на Алексиев, а жените злобеят, че на тях няма кой да да им бръкне в гащите. А на този Сашо дето твърди че българките са най-големите курви, ще кажа че това го твърдят само неспособните мъже. т.н. мухльовци.

 
 
критик
11 август 2017 | 13:48

До някъде е така.Но тоя си е отебал бая в тоя живот , а много други като мен който са в пика на половата си възбуда са като бикове който са вързани и затворени в един обор.Вместо да отсътпи място на способни и генетично идеални партньори той нарушава естествения баланс.От което какво следва ? Ранo или късно тази възбуда която се е натрупала във младия и нереализиран достига до точка на избухване в брутална агресия която помита всичко по-пътя си без значение на какво е тъй като моралните , нраствените задръжки са паднали подобно на развалени спирачки на влак.

 
критик
11 август 2017 | 15:24

До някъде е така.Но тоя си е отебал бая в тоя живот , а много други като мен който са в пика на половата си възбуда са като бикове който са вързани и затворени в един обор.Вместо да отсътпи място на способни и генетично идеални партньори той нарушава естествения баланс.От което какво следва ? Ранo или късно тази възбуда която се е натрупала във младия и нереализиран достига до точка на избухване в брутална агресия която помита всичко по-пътя си без значение на какво е тъй като моралните , нраствените задръжки са паднали подобно на развалени спирачки на влак.

 
11 август 2017 | 16:43

Няма смисъл да се избухва в агресия заради подобно нещо, но за съжаление историята познава много такива криминални случаи. Просто чакаш - ще се появи и твоето момиче на хоризонта, както и много момичета си чакат своя принц. Повярвай, не всяка мечтае за пари, живот и здраве и сама може да работи и да се издържа, но всяка мечтае за човек, с който да се разбира, да могат да се забавляват заедно, каквото и да правят и да имат за какво да си говорят и след секс ;)

10 ----
  11 август 2017 | 12:25 отговор
 

Ей ама умирате от завист и злоба. Големи сте моралисти. Умирате да си врете гагите в чуждите работи и да коментирате и оплювате. Ама да знаете, че на тях хич не им пука.

 
9 jamaika
  11 август 2017 | 09:20 отговор
 

Аааа, та значи с тая снимка правят проект за филм, а с онази, дето малката е хванала дъртия пръч за гъзъ и се разхождат прегърнати из София какво правят? Аз ли нещо не разбирарам?

 
8 Хуй
  11 август 2017 | 00:06 отговор
 

Няма неподатливи жени има неспособно мъже

 
7 сашо
  10 август 2017 | 21:57 отговор
 

Българките са най големите курви на земята! Кво се чудите ,нали трябвада завърши...

 

Добави Коментар

Най-четени