Коледната магия на Париж: светна украсата на 'Шан-з-Елизе' (Снимки и Видео)

22 ноември 2022 | 13:09
911
1
Снимки: Getty/Images, Instagram, Twitter
1

Коледните светлини озариха със сиянието си бул. "Шан-з-Елизе" в Париж. Тази година обаче празничното осветление над булеварда няма да е толкова продължително, а причината е кризата с електричеството. 

Коледните светлини ще бъдат изключвани в 23:45 ч. вместо в 2 ч. сутринта с две изключения. На Бъдни вечер, 24 декември, и на Нова година, 31 декември, те ще светят цяла нощ. 

 

За разлика от предишните три години за тази Коледа отговорната комисия е заложила на по-традиционно светлозлатисто оформление. 

Тази година обаче минувачите ще се наслаждават на различни сценарии за осветяване, които ще потапят "Шан-з-Елизе" в характерна атмосфера всяка вечер. Понякога светлинните диоди по 400-те дървета ще примигват като Айфеловата кула, а след това ще изгасват, разкриват от комисията.Заради кризата, коледната украса ще осветява булеварда с една седмица по-малко от традиционните седем. Така общо 44 процента от електроенергията, необходима за коледните светлини на булеварда, ще бъде спестена. 

По-ранното изключване на коледното осветление е част от плана на френската столица за пестене на енергия. 

 

Четете още: Разходите ни набъбнаха на над 800 лв., за какво харчим най-много


Още по темата

Коментари

1 Печели Пари Онлайн
  25 ноември 2022 | 20:09 отговор
 

АБСТРАХИРАЙТЕ СЕ ОТ ТОВА И ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАМЕ ЗАЕДНО С ФЕНТЪЗИ ИГРИТЕ, А И ДА СПЕЧЕЛЕТЕ НАГРАДИ И РЕАЛНИ ПАРИ КАТО СЕ ЗАБАВЛЯВАТЕ САМО ОНЛАЙН! F A N T A S Y D N L . F R E E . B G

 

Добави Коментар

Най-четени