Тайланд съобщи за първи смъртен случай на болен от коронавирус в страната, предаде ДПА. Става въпрос за 35-годишен мъж. Първоначално той бил приет в болницата за лечение на малария, но по-късно дал положителни проби за коронавирус.

Пациентът е починал от множествена органна недостатъчност. Здравните власти разследват дали наистина смъртта му е причинена от коронавируса, защото пробите му са били отрицателни след 16 февруари. Досега Тайланд е съобщил за 42 случая на заразяване с коронавирус. Трийсет пациенти са били изписани от болницата, а 11 все още се лекуват.

За жертва на коронавируса съобщи и Австралия. 78-годишен мъж, който е бил пасажер от круизния кораб "Даймънд принсес", и е бил поставен под карантина в пристанище в Япония, е първата жертва на новия коронавирус в Австралия, съобщиха властите, цитирани от АФП.

Премиерът на Армения Никол Пашинян съобщи за първия случай на новия коронавирус на територията на страната, предаде ТАСС. Пациентът е на 29 години, пристигнал е със самолет със съпругата си от Иран на 28 февруари. Мъжът сам е отишъл в болница и е направил тест, който дал позитивен резултат.

У нас към този момент нямаме регистриран случай на заразен с коронавируса (COVID-19), съобщи началникът на Военномедицинска академия ген. Венцислав Мутафчийски. "Илюзия е да се смята, че коронавирусът ще ни подмине, но всеки ден, в който нямаме положителен резултат, е спечелен ден. Прегради и граници пред вируса, който се разпространява по въздушно-капков път, няма", каза още ген. Мутафчийски.

В Европа, за 24 часа, единствено в Италия се наблюдава скок на случаите. Там броят на заразените с новия коронавирус вече е равен на броя на заразените от целия континент.