Автор
Woman.bg

Кошмарът продължава: Удължават епидемичната обстановка до 15 юли

Няма някой по света, който да ни каже кой метод срещу коронавируса е правилен. Това заяви премиерът Бойко Борисов на заседание на Министерски съвет, на което удължиха извънредната епидемична обстановка до 15 юли.

"С яд слушам наши критици, че действаме на проба-грешка. Целият свят се движи така", каза още министър-председателят.

"Във Великобритания отварят ресторантите чак през юли. Мерките дават резултат. Имаше напрежение у нас и от най-леките мерки. Затова поетапно отворихме всичко", допълни Борисов.



"Единствените сме, които дадохме да има футболни мачове пред публика. И те какво направиха? Струпаха се. Ако не се спазва правилото по 1 000 души в сектор, ще затворим стадионите за публика. Отворихме дискотеките, заведенията, видяхме какво правят. Съжалявам - демокрацията е за дисциплинираните", коментира премиерът.

"Защо сме връщали маските, ами заради ръста на заболелите. За радост, имаме повишение на излекуваните хора. Лекуваме заразените с най-добрите медикаменти. Вирусът не само не отминава, но и заляга. Професори да си скъсат книжките и дипломите, защото казаха, че лятото ще отмине вирусът", допълни Борисов.

"Не всяваме страх. Икономическите мерки ще продължат", завърши Бойко Борисов.