На снимките на "Мистър и мисис Смит" Анджелина Джоли срещна съпруга си, затова и за нея образа на таен агент не е просто поредната роля, а съдбоносно превъплъщение.

Сега обаче се разбра, че друга звезда е можела да й открадне ролята - Гуен Стефани, което ако се бе случило, една от най-известните и обичани двойки в Холивуд - Бранджелина, нямаше да съществува.

"Чувствах, че съм на косъм от спечелване на ролята. Ходих на много прослушвания", сподели Гуен. Тя искала на всяка цена ролята на г-жа Смит, редом до Брад Пит. Но по време на кастингите пожелала да се върне към първата си любов - музиката. "Беше голямо предизвикателство и исках да успея, но повече исках да правя музика", призна Стефани.

Това не е първият сблъсък за световноизвестна роля в Холивуд. Дженифър Лорънс кандидатствала за ролята на Бела от "Здрач", която отиде при Кристен Стюарт. Сара Мишел Гелар била поканена преди Алиша Силвърстоун за ролята на Шер в "Баровки". А Анджелина отказала да играе в "Ангелите на Чарли" и мястото й било заето от Луси Лиу.

Вижте още звезди, отказали легендарни роли, ТУК, ТУК, ТУК и ТУК