Автор
Woman.bg

Кралица Елизабет II го закъса. Продава двореца си в Малта

Kралица Елизабет II е обявила за продажба вилата си в Малта. Ако искате да станете собственик на кралския имот, ще трябва да платите 6.7 милиона долара. Вила Гуардаманджа е разположена в западните покрайнини на столицата Ла Валета. Това е единственото място извън Обединеното кралство, което кралицата някога е наричала свой дом.


Вила Гуардаманджа е с площ 1560 кв. м и е построена през 1900 г. Кралският имот включва шест спални, три бани, басейн, конюшня, стаи за гости и прислуга.
Елизабет II е живяла там между 1949 и 1951 г. в първите години на брака си с принц Филип. „Визитите ми в Малта винаги са били специални. Спомням си щастливите дни в началото на нашия брак с принц Филип,“ сподели преди време в интервю Елизабет II.


Имението, което е в списъка с архитектурно наследство на Малта, се нуждае от сериозен ремонт. В Малта години наред се водеха спорове каква да е съдбата на имота. Има предложения държавата да купи и възстанови вилата, други пък са на мнение, че частните собственици трябва да определят съдбата му.