Автор
Веселина Петрова

Кралица Елизабет Втора: Заедно ще преодолеем коронавируса

В специално видеообръщение кралицата благодари на всички, които работят в системата на здравеопазването.

"Всеки един час от вашата работа ни приближава към връщането ни в едни по-нормални времена”, каза Елизабет Втора и допълни, че тя и цялата държава високо ценят работата на здравните работници.

Кралицата благодари и на всички, които изпълняват предписанията на властите и си стоят у дома, за да намалят силата на разпространение на коронавируса.

View post on Instagram
 


„Това е болест и аз искам да ви уверя, че ако ние останем единни и сме решителни, ние ще я преодолеем”, каза още Елизабет Втора.

Кралицата подчертава, че иска всички британци да се гореят с начина, „по който са посрещнали това предизвикателство”, а след време да се говори, че „британците от това поколение са били силни, както и останалите”.

„Въпреки че ни предстои да преживеем още много, ние сме длъжни да вярваме, че добрите дни ще се върнат, че отново ще бъдем с приятелите си, със съмейството си, отново ще се срещнем”.

View post on Instagram
 

Това е едва петото специално обръщение на Елизабет Втора, откакто се е качила на престола на Обединеното кралство. Предишните са били по време на войната в Персийския залив, по повод смъртта на принцеса Даяна, след смъртта на кралицата-майка и по повод 60-ия юбилей от коронясването ѝ.
До 5 април смъртните случаи от коронавируса във Великобритания са 5000.