Ясно е, че Меган Маркъл е едно от големите изключения в британското кралско семейство. А Елизабет Втора я прие с отворени обятия, нещо което никой не очакваше. През пролетта Меган официално стана част от най-известната фамилия в света, а 92-годишната кралица не спира да прави мили жестове в нейна чест.

Разбира се, че всеки брак е низ от компромиси и разбирателство. Но когато обикновен човек влиза в кралското семейство, се предполага, че неговите роднини ще се наложи да правят повече компромиси. И разбира се, да свикват с отсъствието на този член от техния род. И когато ставаш снаха на кралица Елизабет, е ясно, че оттук нататък всички важни празници като Коледа, ще трябва да прекарваш с нея и далеч по-малко със своите родители. Само че Меган и тук прави страхотно изключение.

Миналата година Маркъл бе първият човек, който не е от кралско потекло, прекарал Коледа с кралицата и цялото кралско семейство. А тази година Елизабет отново ще престъпи протокола и според източници тя е поканила майката на Меган в двореца, за да бъдат заедно на празника. Това не се е случвало никога в кралското семейство, дори и на другата снаха Кейт. Разбира се, близките и роднините на придошлите в семейството винаги са поканени на сватбите и кръщенетата, но никога на Коледа и Великден.

Но защо кралицата прави изключение за Меган и защо никога не го е правела за Кейт?

Причината е наистина умилителна. Според източници Елизабет Втора изпитва огромно уважение към Меган и би искала тя да се чувства добре. Причината да покани майка ѝ, че Маркъл няма други роднини в Англия, докато Кейт има подкрепата на цялото си семейство, което винаги е близо до нея.