Автор
Кристина Кирова

Кралското семейство се събира спешно: Елизабет II е на легло, под лекарско наблюдение

Кралица Елизбает Втора е на легло, под медицинско наблюдение, съобщават от Бъкингамския дворец. Очевидно ситуацията е наистина притеснителна, тъй като цялото семейство, включително Меган и Хари, са се отправили към Балморал, където в момента Нейно Величество е на легло. Втората причина да се смята, че новините са тревожни, е фактът, че от двореца никога не излиза бюлетин за здравословното състояние на кралицата, освен в крайни случаи.

"След допълнителна оценка тази сутрин лекарите на кралицата изказаха загриженост за здравето на Нейно Величество и препоръчаха тя да остане под медицинско наблюдение. Кралицата се чувства комфортно и в Балморал на този етап", гласи изявлението.

Спешна отмяна на плановете настъпи сред останалите членове от кралската фамилия. Принц Чарлз и Камила, Уилям и Меган и Хари са се отправили към Балморал, за да бъдат до Елизабет. Към замъка пътуват също принц Андрю, Едуард и принцеса Ан.

Всички наследници на Нейно Величество са тръгнали спешно към Балморал, което е явен знак, че ситуацията е притеснителна, също така новият премиер на Великобритания, Лиз Тръс, сподели силната си разтревоженост:

"Моите мисли, а и тези на хората в нашето Обединено кралство - са с Нейно Величество кралицата и нейното семейство в този момент", споделя тя.

Досега светът не е виждал такава сериозност и самият факт, че бюлетинът е издаден, въпреки че съобщенията от двореца винаги са изключително пестеливи и обрани, говори много за степента на тревожност, съобщават от Би Би Си.