Изпълнителите развълнуваха до сълзи публиката в Скопие, а емоциите достигнаха своя пик. До малките часове на нощта феновете отказваха да напуснат спортната зала „Борис Трайковски“, където тази събота се състоя последният концерт от българо-македонското турне One Love в Македония за тази година.

За финала пред македонската публика, организаторите бяха предвидили много изненади и новости като ексклузивен ред на изпълненията и специални гости. Голямата изненада беше македонският любимец DJ Che, който откри събитието като специален гост. Аналогията с легендарния аржентински революционер Че Гевара изобщо не е случайна, тъй като той е един от легендарните братя-бунтари на македонската хип-хоп сцена – Марко (а.к.а. Слаткаристика) и Стефан Маринкович. Слаткаристика закри концерта в Скопие като отново се превъплъти в гръндж-кумира си – Кърт Кобейн, който този път присъстваше като стилизиран арт-принт на тениската му.

В македонската столица новата любима македонска звезда на България – Тони Зен, беше напълно в свои води, но направи реверанс към Ъпсурт като подготви публиката за българските хип-хоп идоли. Те от своя страна върнаха жеста като не разочароваха своята твърда фен-база в Скопие и им подариха паметен сет.

Гери-Никол представи нов диджей и поредно надграждане в оригиналното си сценично присъствие. Кралицата на One Love съчета мотиви от няколко предишни свои визии от турнето – тази на морска сирена и на изкусителка от бъдещето. Митично-футуристичният образ от последното й видео оживя пред очите на феновете в Скопие – материи в металик, пайети и брокат танцуваха в режисиран синхрон с визуалните ефекти от видео-стената. Във ВИП-зоната на събитието пък Гери намери неочаквана почитателка - популярният македонски модел Ангела Василевска, която търпеливо чакаше любимата си звезда от България за общо селфи.

Изпълнението на Криско беляза емоционалния пик на сцената в Скопие, като се качи с македонския флаг на раменете си. Министърът на веселието слезе в публиката и подбра допълнителни танцьорки сред най-големите си фенове, докато останалите, развълнувани от близостта с българската звезда, го дърпаха от всички страни, пресягайки се за флага.