Автор
Woman.bg

Културният министър се жени за журналистка

Културният министър Боил Банов се жени за своята приятелка-бившата журналистка Ива Петрони. Двамата влюбени избрали сакралния Велики четвъртък, за да узаконят отношенията си пред Бога. Банов и Петрони, които имат по един брак зад гърба си, си казват „да” далеч от любопитните погледи, защото не искат най-важния ден в живота им да се превръща в медийна дъвка. Премиерът Борисов вече е честитил щастливото събитие на министъра на културата и пожелал на младите "На добър час” издадоха на Епицентър.бг хора от правителството. Министърът бил много щастлив. Ива Петрони също не може да си намери място от радост, споделиха нейни близки. "Ще се оженя за дама, която много обичам - Ива Петрони", не сдържа емоцията си министърът.

Младоженците се запознават покрай работата си, защото Ива Петрони бе началник на кабинета на предшественика на Банов-Вежди Рашидов като културен министър. Негова заместник бе пък бе Боил Банов, който трябвало тясно да работи с Петрони. Връзката между двамата пламва неусетно и днес те са по-влюбени от всякога. Ива бе съпруга на журналиста Йово Николов, от когото има две деца. Банов пък бе женен за актриса от Хасково, където бе директор на театъра и е баща на една дъщеря. Той е син на актьора Васил Банов, който всяка седмица влиза в домовете на българите като прокурора в криминалния филм „Дяволското гърло” и разочарования баща в „Господин Х и морето”.

Ива Петрони на представянето на книга си

Преди няколко месеца Петрони, която в момента е има собствено телевизионно студио, в което обучава нови попълнения политици и спортисти на поведение пред камерата, издаде книга за приключенията си из българските планини, на която почетен гост бе именно Банов. Тя е запалена алпинистка и от години покорява върховете на Пирин и Рила.