Автор
Woman.bg

Лана дел Рей пък имала любов с Харви Уайнстийн

През последните дни най-обсъжданата тема е сексуалният тормоз върху жените. В социалните мрежи започнаха и кампании, които поощряват дамите да говорят за преживени от тях травми.

Все повече известни дами от различни професии се оплакват от сексуално посегателство. Оказа се, че сред жертвите на подобен тип насилие е дори шведският външен министър Маргот Валстрьом, която призна, че е била обект на сексуален тормоз "на най-високо политическо ниво".

От сексуален тормоз се оплакаха и редица дами от света на модата, музиката и киното. Вълната от разкрития започна благодарение на две смели актриси, които признаха, че са били жертви на сексуалния тормоз от страна на продуцента Харви Уайнстийн. Оказа се, че сред неговите жертви са едни от най-известните актриси на нашето съвремие, включително Гуинет Полтроу, Анджелина Джоли и Кейт Бекинсейл.

На фона на всички разкрития за начина, по който Уайнстийн се възползва от жените и потъпква достойнството им, новината, че нежната и изящна Лана дел Рей е имала любовна връзка с него, ни шокира. За разлика от общия тон на обвиненията срещу продуцента, които му костваха кариерата и дори брака, се оказа, че певицата е имала чувства към него и дори е възпяла техните отношения.



Песента, която Лана посвещава на някогашния си любовник, е парчето Cola от ноември 2012 година.

В сингъла, посветен на продуцента, звездната дама разкрива, че винаги е харесвала по-възрастни мъже и споделя: "Харви е на небето с диаманти/и това ме подлудява/Всичко, което иска да прави, е да се забавлява с красивото си гадже".

Уайнстийн обаче не е съгласен името му да бъде споменавано и кара русокосата красавица да промени текста на песента.



Песента излиза през ноември 2012 г. и е от третия албум на Лана Paradise, като само няколко месеца преди парчето да види бял свят, Дел Рей и Уайнстийн са забелязани на обяд в Париж.

По-късно певицата е наета от продуцентската компания на Харви, за да направи две песни за филма Big Eyes, които ѝ носят номинация за "Златен глобус".

"Лана дел Рей олицетворява силата, женствеността и независимостта като творец", казва холивудският хищник за изпълнителката по онова време.