LG Electronics (LG) обяви лансирането на звездните си телевизори за 2020, водени от 14 нови OLED модела, включително вдъхновената от изкуството GX Gallery серия, истински 8K ZX модели и 4K Ultra HD телевизори. Несравнимият световен лидер при OLED телевизорите LG отвежда изживяването от гледане на телевизия и гейминг до нови, вълнуващи територии.

Потребителите ще оценят изтънчения дизайн на премиум телевизорите на LG за 2020, както и възможността им да паснат и да подобрят всеки интериор. OLED продължава да предлага най-доброто зрителско изживяване наоколо, умна технология на дисплея, която ѝ позволява прецизен контрол на светлината на ниво пиксели за най-дълбоките черни, най-реалистичните цветове и невероятен контраст. Зашеметяващо елегантните форми на новите телевизори са също толкова спиращи дъха, колкото и качеството на картината, която предоставят, възползващи се от ненадминатата OLED технология на LG.



Илюстрирайки отдадеността на LG за изключителен дизайн, трите нови модела от серията GX Gallery (55-, 65- и 77-инчови) предлагат уникално минималистична естетика, възможна благодарение на революционната технология на панела на OLED, която не изисква задно осветление. Това дава възможност на телевизора да интегрира най-съвременното качество на картината на 65-инчов модел с впечатляващата дебелина от едва 20мм. В допълнение, стойките на новите телевизори прилепват към стената, подобно на произведение на изкуството в галерия.

Създавайки изображения с безпрецедентни детайли и яснота, дългоочакваните LG OLED ZX Real 8K модели (модели 88 OLED ZX и 77 OLED ZX) доставят четири пъти по-висока резолюция на екрана от 4K и 16 пъти по-голяма от тази на Full HD. За да гарантират истинско 8K изживяване, телевизорите на LG отговарят и надвишават стандартите на индустрията за 8K Ultra HD телевизори, които са дефинирани от Асоциацията за потребителски технологии, което ги прави сред първите 8K модели, сертифицирани да използват логото на CTA 8K Ultra HD.

LG предлага още изцяло нови 4K OLED телевизори за 2020 г. (модели CX и BX в 77-, 65- и 55-инчови), всеки от които осигурява изключителното качество на картината, с което LG OLED са известни. Потребителите могат да изберат CX OLED телевизор и в 48-инчов размер. Нещо повече, NanoCell TV, премиум линията на LCD телевизорите на LG, приветства още седем истински 8K устройства (75- и 65-инчови в Nano99, Nano97, серия Nano95, 55-инчови Nano95), всеки от които носи CTA 8K UHD лого.

Включен в повечето от OLED и 8K NanoCell телевизорите на LG за 2020 е новият α (Alpha) 9 Gen 3 AI процесор. Третото поколение на процесора на компанията надгражда възможностите на своите предшественици, използвайки допълнителна мощност за обработка и усъвършенствани алгоритми за задълбочено обучение, за да подобри качеството на картината и звука на новите телевизори. Α9 Gen 3 повишава усещането за пълно потапяне на зрителя чрез няколко нови функции, предназначени да подобрят гледането на филми, спорт, игри и други видове съдържание.

Телевизорите на LG за 2020 поддържат най-новите спецификации за HDMI, включително eARC и ALLM за по-висококачествено аудио и плавно изпълнение, без забавяне. 8K моделите на LG могат да възпроизвеждат нейтив 8K съдържание от HDMI и USB цифрови носители и да поддържат широка гама кодекси, включително HEVC, VP9 и AV1, предпочитан от YouTube и други големи стрийминг платформи.* 8K телевизорите на LG поддържат 8K стрийминг съдържание при 60FPS и са сертифицирани да предоставят 8K 60P през HDMI.



Световно признат за способността си да възпроизвежда точно цветовете и творческите визии на филмовите производители, LG OLED TV поставя стандарта за истинско кинематографично изживяване в хола. Най-новите OLED модели на компанията спечелиха наградата за професионално отличие на Холивудската професионална асоциация (Hollywood Professional Association) и са първите телевизори, които доставят интегриран софтуер за калибриране, който работи на хардуерно ниво. А с помощта за новия Dolby Vision IQ и режисьорския режим на UHD Alliance™, LG OLED показва филми точно така, както са сътворени от техните създатели. С отлична визуална и звукова ефективност, новите OLED и NanoCell телевизори осигуряват лесен достъп до висококачествено съдържание от най-добрите световни доставчици чрез популярни приложения и услуги като Apple TV, Disney + и Netflix.

Телевизорите на LG за 2020 са и идеалният избор за професионални геймъри. Те съчетават превъзходно качество на картината с нови игрови функции за най-вълнуващото интерактивно изживяване. Като първият производител, предлагащ телевизори, съвместими с NVIDIA G-SYNC®, LG представя общо 12 нови OLED модела, поддържащи тази основна игрална технология. G-SYNC гарантира, че графиките се изобразяват перфектно, увеличавайки усещането за потапяне на играчите чрез адаптиране на честотата на обновяване на картината на телевизора към честотата на кадрите на свързания хардуер. Умната OLED технология на LG използва прецизността на индивидуалното управление на пикселите, за да произведе изключително качество на картината, по-малко забиване и свръхбързо време за реакция, което допринася за още по-потапящо игрово изживяване без трептене или засичане, обичайно за повечето дисплеи. OLED и NanoCell телевизорите на LG за 2020 поддържат HDMI VRR, което прави LG единствената телевизионна марка, предлагаща съвместимост с голямо разнообразие от устройства за игри, като графични карти и конзоли за игри.



Що се отнася до спорта, LG OLED телевизорите внасят атмосферата и вълнението на тези събития у дома, както никога досега. Честотата на опресняване от 120Hz дава възможност да се видят всички бързи действия в перфектни детайли. Функции като Sports Alert позволяват на потребителите да следват любимите си отбори с лекота, предоставяйки резултати в реално време, актуални графици и още много за редица професионални спортове, включително бейзбол, футбол и американски футбол през цялото време, докато чуват рева на тълпата в 360-градусов звуков пейзаж с два Bluetooth високоговорителя, свързани едновременно към телевизора.

(платено съобщение)