Лили Иванова и Слави Трифонов с покани да гледат грациите ни на Световното

От 10 септември България ще бъде домакин на Световното първенство по художествена гимнастика, което ще продължи до 16 септември, когато ще е закриването на голямото спортно събитие. По време на Гала вечерта ще бъде представен спектакъл с музика и много светлинни ефекти, като в него ще се включат всички държави, които ще участват на Световното.

За последно нашата страна е била домакин на Световното преди 31 години, през 1987-а, като тогава състезанието е било във Варна.

За голямото спортно събитие сега са поканени много популярни лица от музикалните среди. Едни от тях са Лили Иванова, която ще получи специална покана от родната федерация по гимнастика, както и Слави Трифонов, който сам е проявил интерес към събитието.

Не е случайно, че в залата ще присъствата много изпълнители, тъй като нашите гимнастички изпълняват някои от съчетанията си на музика на родни певци.

Катрин Тасева има съчетание с обръч на песента на Лили Иванова - "Камино".

Невяна Владинова пък има съчетание с лента на песента на Слави Трифонов и Ку-Ку Бенд - "Йовано, Йованке".

Съчетанието с обръчи на ансамбъла ни е на песен на Мистерия на българските гласове.

За феновете ще има томбола, като ще бъдат раздадени 150 награди. Освен това ще има и специално място за даване на автографи, както и безплатни плакати с трикольора, така че феновете да могат да направят хореография в залата. А по време на паузите ще бъдат излъчени и специално подготвени филмчета за България и шампионките по художествена гимнастика.

Специално за Световното първенство по художествена гимнастика е създадена и нова зала с името "Златните момичета", позиционирана на част от паркинга пред "Арена Армеец". Залата разполага с 4 килима и отлична климатизация.