Според различни прогнози пикът на болестта у нас ще бъде в края на месец април. И има надежда да можем да се насладим на част от лятото. А родните курорти да не останат съвсем празни през целия туристически сезон.

Американският институт за медицински измервания и оценки, финансиран от Бил Гейтс, прогнозира, че пикът на епидемията в България ще е скоро. Според изчисленията се очаква той да се случи на 24 април. Прогнозата е тогава необходимите болнични легла да са 349, а леглата в интензивни отделения - 87. Институтът очаква тогава да бъде най-голям и броят на смъртните случаи у нас.


Преди седмица главният санитарен инспектор д-р Ангел Кунчев заяви в Пловдив, че, според него, при спазване на ограничителните мерки пандемията от коронавирус скоро ще отмине. Кунчев посъветва хората да не отменят резервациите си за морето, ако те са за месеците юли и август.

Специалистът препоръча на всички да не се отпускат по Великден, за да може мерките, които държавата е взела, да дадат нужния резултат и наистина в разгара на летния сезон да не се налага да стоим затворени у дома. „Да не стане така, като власите, да се издавим накрая на Дунава“, припомни поговорката д-р Кунчев.


От друга страна председателят на ЕК - Урсула фон дер Лайен, посъветва европейците да изчакат с плановете си за лятна почивка. "Никой не може да каже какво ще е положението през юли и август", коментира тя.

Сега просто трябва да продължим да живеем спокойно, за да позволим на институциите да се справят със ситуацията. И да тренираме усилено у дома. За да можем да облечем банските, без да ни е срам от излишните килограми.

Не пропускайте лайфовете, които страхотният Серафим Лазов прави във фейсбук страницата на woman.bg. Ще изваете перфектно тяло, за което ще ви завиди и Холивуд!