Любимият на Сашка Васева проговори за първи път за нейното състояние

Броени дне след като научихме, че Сашка Васева има тежък здравословен проблем, поради който се налага спешна животоспасяваща операция на мозъка, нейният съпруг пороговори за първи път за състоянието ѝ.

По време на директо включване от Герамния Христо Бакърджиев сподели в ефира на Нова тв как се чувства в момента любимата му жена.

"Състоянието ѝ е проблематично. Нуждае се от много спешна операция заради тумора, открит в мозъка ѝ. И въпреки обстоятелствата, се държи психически, има вяра за оздравяване", каза той, докато през цялото време на леглото в стаята до него лежеше Сашка Васева, която каза единствено: "Обичам ви".

"Всеки ден ходим в болницата. Трябва възможно най-скоро да я оперират. Туморът притиска нерви в мозъка ѝ, и тази интервенция е жизненоважна. През годините са ѝ поставяни диагнози – атрофия на зрителния нерв, която е абсолютно грешна. И ако това се беше хванало по-рано, сега тя щеше да бъде предишният енергичен човек.

View post on Instagram
 


Голямата мечта на Сашка сега е отново да може да пее. Иска да продължи да живее заради музиката. Може би и затова има толкова много воля за живот и психическа сила, допълни още Бакърджиев.

След като стана ясно какъв здравословен проблем има Сашка Васева, в публичното пространство се появи и дарителска сметка. За изненада обаче се оказа, че семейството не е пускало такава. "Държа да заявя, че не сме обявявали досега никакви банкови сметки. Опитваме се да се справяме сами. Приятели и познати ни се обаждат, искат да ни помогнат, да дарят. Учудва ме каква е тази сметка, която се тиражира. Ние нищо не сме пускали", уточнява още Бакърджиев.

А на въпрос дали такава животоспасяваща операция може да се извърши и в България, той отговори така: "Такава операция би могло да се извърши и в България, имаме прекрасни лекари. Но следоперационния период е много страшен, а у нас условията са абсолютно неприемливи. Затова предпочетохме да отидем в Германия. Възстановяването е Божа работа, прогнозите са различни – от 3-4 месеца може да продължи и до година-две".

View post on Instagram
 

Четете още: Лоши новини: Сашка Васева с тумор на мозъка, нуждае се от спешна операция