Майка отказва акт за раждане на детето си: не искала да става част от "дяволската система"

25 октомври 2022 | 13:14
3657
4
Unsplash
4

За абсурден случай от Пловдивско съобщават медиите. Близо три години дете живее без ЕГН и без акт за раждане. Причината за това е, че майката, която родила сина си вкъщи в село Иван Вазово, отказва да го регистрира в местното кметство.

„Това е стартиране на записването на всеки един от раждането му в „дяволската система”. Всяко ЕГН е номер, с който се регистрира и веднага започва подчиняването. Малкият се казва Буда, той се самонарича Ата”, обяснява майката Галя Танева пред Нова тв. Самата тя следва крайно религиозен и природосъобразен начин на живот и отхвърля създадените административни правила.На въпрос дали се страхува, че детето ще бъде лишено от граждански права, тя отговаря красноречиво: „При положение, че аз съм Христос, ни най-малко мога да се страхувам”.

За детето се грижи сама. Родила го преди три години у дома. Това е второто ѝ раждане в домашни условия, след като първото бебе починало.Майката и 3-годишното дете живеят без ток и вода. Местните хора разказват, че жената не допуска никого в дома си. Но са виждали често хора да ѝ доставят храна и дрехи за детето.

Сега акт за раждане на детето ще бъде издаден служебно от Община Калояново. Това ще се случи след решение на Районния съд в Пловдив, който е сезиран за случая от прокуратурата, предаде Нова.


Коментари

4 Анита
  20 ноември 2022 | 08:56 отговор
 

А да попитаме ли все пак къде е бащата на дечицата и мъжа на тая, ,,ненормалната"?

 
3 Каква
  28 октомври 2022 | 18:44 отговор
 

Религиозна никой неможе да каже че е Христос тая на ква се прави че кара това дете да живее в мизерия много велика и силна се прави къв е тоя различен и правобитен начин на живот

 
2 Фани
  28 октомври 2022 | 18:39 отговор
 

Тая е ненормално всички ако мислят като нея да раждат сами и без ток и вода да живеят това, дете жвее мизерен и правобитен начин на живот

 
1
  26 октомври 2022 | 08:32 отговор
 

 

Добави Коментар

Най-четени