Автор
Woman.bg

Макс Телеком и М-Тел ще работят заедно за още по-добър WiMAX

Комисията за регулиране на съобщенията одобри подписаното между Мобилтел и Макс Телеком споразумение за прехвърляне на разрешение за ползване на радиочестотен спектър за предоставяне на WiMAX услуги.

С това българският WiMAX оператор вече разполага с допълнителни честоти и ще може да предложи на своите клиенти по-високо качество и скорост на услугите.

Припомняме, че само преди седмица компанията обяви увеличение на скоростите за достъп през своята мрежа в градовете Ямбол и Кърджали, достигайки 8 Mbps.

Придобиването на честотите, с които до сега разполагаше М-Тел, ще позволи на Макс Телеком да обезпечи своето разрастване, след като през последните месеци броят на клиентите на компанията се увеличава с бързи темпове.

„Главното предимство на WiMAX технологията е в свободата, която тя дава при използването на традиционни услуги, като достъпа до интернет, телефонията, телевизията и видеонаблюдението. Нашата цел винаги е била да поддържаме баланса между качеството на предлагания от нас мобилен интернет, високите скорости, както и гарантирането на пълна свобода при използването на услугите ни навсякъде и посредствoм разнообразни устройства.

Придобиването на новите честоти ще ни позволи да си гарантираме този баланс и ще затвърди ролята на Макс Телеком като водещ оператор в един от най-перспективните телекомуникационни сегменти. WiMAX услугите са ключов елемент от бъдещето на широколентовите комуникации и аз се радвам, че България е една от първите страни в света, чието население може да се възползва от предимствата на тази технология” - заяви Красимир Стойчев, собственик на Макс Телеком.

Профилът на аудиторията показва, че WiMAX е предпочитана интернет технология от младите и активни хора, които обичат да пътуват, работят в движение и се забавляват навсякъде. С нарастването на тази динамична група от населението, нараства и интересът към предлаганите от Макс Телеком услуги.

Все по-активният концертен и фестивален живот в България през последните години също увеличи честотата на пътуванията сред младежката аудитория и изведе на преден план предимствата на WiMAX технологията, която позволява на потребителите да използват едно единствено устройство за интернет достъп докато са на плажа в Златни пясъци, на рок концерт в София, на туристическа обиколка във Велико Търново или в командировка в Пловдив.

Прехвърлянето на допълнителни честоти ще позволи на Макс Телеком да посрещне този нарастващ интерес към своите услуги, гарантирайки същевременно високото качество, надеждност и скорост на достъп.