Автор
Woman.bg

Маниак по социалните мрежи стои зад гафа на Оскарите

Вече е ясен човекът, който стои зад най-грандиозния гаф в историята на Оскарите.

Подозренията бяха оправдани. Виновникът за размяната на картончетата с имената на победителите за най-добър филм е чиновникът и председател на US борда на одиторската фирма "Прасуотърхаус Купърс" (PwC) – Брайън Кулинан.

Разследването установи, че през цялото време на церемонията Кулинан е сърфирал из социалните мрежи. По думите на очевидци броени минути преди да подготви плика с името на победителя, председателят на US борда е "туитвал като обезумял".


Снимка: Shutterstock

След като Ема Стоун получила своя "Оскар", той изтичал при нея, за да я щракне и да пусне снимката й със статуетката в Туитър.

Именно това е и причините за голямото объркване и суматоха, в резултат на които в ръцете на Уорън Бийти попадна грешният плик.

Както вече ви разказахме, пликовете умишлено се дублират както от съображение за сигурност, така и с цел запазване в пълна тайна на имената на победителите до сюблимния момент. Подробности около процедурата по броенето и връчването на пликовете може да видите тук.

Чиновникът обаче вместо да унищожи копието с името на Ема Стоун, след като актрисата взела своята награда, забравил да направи това, тъй като бил зает с публикуването на снимки и постове в Туитър.


Разследването установило, че Кулинан правел и публикувал в личния си акаунт кадри и на други победители по време на церемонията, които обаче впоследствие изтрил. Интересното в случая е, че оставил само тази на Ема Стоун с получената статуетка за "Най-добра актриса в главна роля".

От одиторската компания "Прайс Уотърхаус Купър", отговаряща за броенето на вотовете и за благополучното пристигане на пликовете в “Долби Тиътър“ преди началото на церемонията, официално се извиниха за инцидента.

Кулинан и неговата колежка Марта Руис бяха уволнени и освен това получиха забрана да работят на бъдещи церемонии по връчването на наградите “Оскар“.


Снимка: Shutterstock

Снимка: dailydisruption.com; twitter.com/briancullinan

Свързани новини

Кой стои зад гафа на Оскарите?
НОВИНИ
Автор Антония Михайлова
Кой стои зад гафа на Оскарите?

Последно от woman.bg