Името на Мариана Попова е замесено в скандал. Става дума за последния ѝ видео клипа.

В песента „Две хубави очи“ по Яворов, се оказа, че са използвани кадри от филма "Дамасцена", дело на режисьорът Тодор Анастасов. Голямата драма идва от там, че в лентата въпросните кадри са използвани без негово разрешение.

"Някой ще се обади ли на Нова тв -предаването на Гала, че ще излъчват музикалният клип на Мариана Попова днес с незаконно използване на кадри от филма Дамасцена? Аз го направих на тяхната страница във ФБ - бяха ми обещали да ми звъннат до 09 .30 тази сутрин , но не го правят", написа режисьорът в личния си профил.

По-късно той допълни: "Адмирации към Нова тв ,че не пусна клипа на Мариана Попова след като ги алармирах за незаконно използване на кадри от филма Дамасцена . Въпреки, че беше обявен предварително за показ в последният момент намериха начин да не се случи. Признавам си, че не очаквах. Това ме прави оптимист. У нас в България макар и бавно нещата се случват. Просто не трябва да сме инертни, заврени в ъгъла бити овце. Трябва да реагираме на всяка несправедливост Винаги. И веднага !!! Ведро ми е днес".