38-годишната френска актриса разкри, че следващото й предизвикателство е да се превъплъти в представител на противоположния пол на екрана.

Тя иска също така да изследва комедиите, след като изигра кратка роля във филма "Водещият 2: Легендата продължава". Тя беше в рязък контраст с обичайните й мрачни роли.

"Мечтата ми е да се снимам в комедия. Комиците, които познавам, като Уил Фарел, Джона Хил, Жан Дьожарден, са сред най-добрите наблюдатели на хората. Комедията прониква дълбоко в нашите човешки недостатъци, които по някакъв начин докосват публиката по-дълбоко от трагедията. А! И бих искала да изиграя мъж", сподели Марион пред сп. "Обзървър".

Актрисата обаче признава, че може да се откаже от актьорската професия като цяло, за да се отдаде на другата си страст – да привлича вниманието към проблемите на околната среда.

Говорейки за позицията си като посланик на Грийнпийс, тя заяви: "Кампаниите и актьорството са несравними. Поради това Одри Хепбърн се отказа от актьорската професия. Поради това Анджелина Джоли ще се откаже. Аз все още не съм готова да спра".

БГНЕС