Автор
Woman.bg

Мария Илиева номинирана за "Изпълнителка на Балканите"

Мария Илиева е първият и единствен български артист, номиниран в категорията "Изпълнителка на Балканите" на годишните Балкански Музикални Награди.

Мария е избрана от комисия, включваща музиканти, продуценти и журналисти от всички балкански страни, съобщиха от Stereo room.

Името на Мария Илиева се нарежда до това на Inna от Румъния, Hande Yener от Турция, Elli Kokkinou от Гърция и Lepa Brena от Сърбия, които са останалите претендентки за наградата. Другата категория, в която Мария Илиева е номинирана, е за "Най-добра песен от България" с хита си "I Like".



На финалния етап победителите във всяка категория се определят само от публиката. Всеки може да даде гласа си до 31 март онлайн на адрес www.balkanmusicawards.com. Феновете решават кой ще грабне статуетката във всяка от категориите.

"Няма нищо по-хубаво от това музиката да обединява хората от различни националности. Балканските Музикални Награди правят точно това и аз съм щастлива да бъда част от тях. За мен е чест да представям България и да съм в една категория с доказали се и обичани изпълнители," сподели Мария.

"Призовавам всички приятели на българската музика да гласуват активно, защото заедно можем да изведем България на първо място", каза още тя, цитирана от БГНЕС.