Мария Илиева с награда "Златна книга"

10 февруари 2012 | 14:32
4517
0
0

Съветът на европейската научна и културна общност награди певицата Мария Илиева с почетна значка "Златна книга", съобщиха от Stereo Room.

Отличието се връчва за висок престиж и обществено признание и за принос към развитието на българското изкуство и култура.

  

Домакинът на церемонията и председател на Съвета, Росица Златанова, наблегна на това, че талантът трябва да бъде социално ангажиран – нещо, което Мария многократно е демонстрирала чрез участието си в значими благотворителни и обществени инициативи.

Наградата връчиха режисьорът Боян Аврамов и ръководителят на Съюза на българските журналисти Елена Влашка, която изрази съжалението си, че при толкова много таланти връчват на Мария Илиева само една награда. Певицата изрази огромното си щастие и благодарност за оказаната ѝ чест, съобщава БГНЕС.

           

Почетната значка "Златна книга" е изработена от 24-каратово злато в една от най-престижните институции, Монетния двор на България. Нейни носители са Райна Кабаиванска, Силви Вартан, Христо Мутафчиев, Михаил Белчев, Валя Балканска и други личности и институции, допринесли за развитието на българската наука и култура.

Още по темата

Коментари

Добави Коментар

Най-четени